Frakcionált mikrotűs RF kezelés

A frakcionált mikrotűs RF kezelés a ma elérhető egyik legmodernebb műtét nélküli bőrfiatalítás, mely hatékony, megbízható, precíz bőrfeszesítést biztosít az arc, nyak és dekoltázs területein. Eredménye a bőr minőségének javulása, rugalmasabbá válása, fiatalabb bőr, ráncok, aknés hegek csökkenése. A DeAgeEx technológia lehetővé teszi a rádiófrekvenciás lifting és a mikrotűs eljárás együttes alkalmazását, így az egyik legmodernebb, biztonságos, hatékony, műtét nélküli bőrfiatalító módszer.

Mikor indokolt a Frakcionált mikrotűs RF kezelés?

A szarkalábak, ráncok kisimítására, a tág pórusok összehúzására, az aknés hegek, a szem alatti táskák, sötét karikák korrekciójára szolgál, emellett fokozza a bőr ragyogását, visszaállítja egészséges tónusát az arc, a nyak és a dekoltázs területén. Megelőző kezelésként már 20-30 éves kortól, illetve később bőrfiatalítás céljából ajánlott, egyéb beavatkozásokkal is jól kombinálható.

Mi történik az első konzultáción?

A frakcionált rádiófrekvenciás kezelés elvégzését minden esetben bőrgyógyászunkkal történő konzultáció előzi meg. A szakember felméri a bőr állapotát, és megállapítja, ez az eljárás-e az ön céljainak legmegfelelőbb módszer, Amennyiben korábban már volt arcfiatalítása, ráncfeltöltése, vagy bármilyen arcot érintő beavatkozása, arról mindenképp tájékoztassa orvosát, mert az meghatározhatja a választott arckezelés típusát.

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség, ám ajánljuk bizonyos életmódbeli-változások beiktatását az kezelés eredményének fokozása érdekében. Javasoljuk, hogy ne dohányozzon, ezzel elősegítve a bőrregenerációs folyamatokat. 

Mi történik a beavatkozás alatt?

A frakcionált rádiófrekvenciás kezelés első lépéseként a szakember fertőtleníti a kezelendő bőrfelületet, majd érzésteleníti azt. Kiválasztja a kezelőfejet, elvégzi a szükséges beállításokat a rádiófrekvenciás berendezésen, hogy személyre szabottan, a bőr igényeinek legmegfelelőbb kezelési mélységet és rádiófrekvenciás energiát alkalmazzon. A kezelőfej 49 nagyon vékony, speciális bevonatú, izolált tűvel rendelkezik egy 15x15 mm-es négyzetben egyenletesen elosztva. Az RF bőrfiatalító kezelés alatt minden „lövés” során egyidejűleg hatol be a kezelőfej az összes tűvel a bőr előre beállított mélységébe. A beszúrt tűkre előre beállított energiájú RF áram impulzus érkezik, mely lokális hőt képez. Ez a lokalizált hőhatás stimulálja a kollagén rostokat, így fokozott kollagén termelődést eredményez. A tű mindössze egytized másodpercig jut a bőrbe, mely csak minimális kellemetlenség-érzéssel jár. Az eljárás végén utókezelés történik, az RF kezelés teljes időtartama körülbelül 90 perc.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A rádiófrekvenciás áram-impulzus által gerjesztett hő serkenti a bőr feszességéért felelős kollagénrostok termelődését, a bőrben képződő mikrosérülések hatására pedig felgyorsulnak a sebgyógyulási, bőrkorrekciós folyamatok. Az eredmény látványos és természetes, a kezelés teljes hatása 3 hét után szembetűnő, mely tartósan, életkortól függően akár 1,5-2 évig tart. A ráncok kisimulnak, a bőrhibák láthatóan csökkennek.

Gyógyulás, utókezelés

A frakcionált rádiófrekvenciás kezelés után közvetlenül, jellemzően néhány órán át bőrpír jelentkezik, mely természetes jelenség, hiszen az eljárás során stimuláljuk a bőr felső rétegeit. Másnapra azonban már nem kell számolni ezzel a tünettel, az eljárás után sem kell megszakítania napi rutinját, néhány óra múlva intézheti ügyeit és dolgozhat. Az esetleges átmeneti mellékhatásokról kezelőorvosa a konzultáción tájékoztatja önt. A kezelés után még két hétig legalább 30 faktoros fényvédő krémmel óvja a kezelt bőrfelületet. Egy év után egyéni igény szerint egy fenntartó kezelés javasolt.