Ér- és rosacea érkezelés

Speciális lézerkezelés, melynek segítségével az arcon vagy a mellkason megjelenő és kitágult, kisebb erek elzárhatók.

Mikor indokolt az érkezelés?

Ahogy az egész testünk, úgy az arcbőrünk és dekoltázsunk is átszövik kisebb-nagyobb erek, ezek azonban nem láthatóak a bőr alatt. Időnként viszont a hajszálerek falai meggyengülnek és az ér – stressz, meleg vagy fűszeres ételek fogyasztásának hatására - bizonyos szakaszokon kitágulnak, majd képtelenné válnak összehúzódni, a megnövekedett véráramlás miatt pedig megjelennek a bőr felszínén. Ez a jelenség igen zavaró, főleg akkor, ha az arcon jelenik meg rosacea formájában, ami a nőket jobban érinti. Az akár 4 mm átmérőjűre kitágult ereket sminkkel sem lehet teljesen elkendőzni, ráadásul az állapot romlása elkerülhetetlen, így a legjobb megoldás a nagy intenzitású lézerenergiával való érkezelés az ALMA Harmony XL Pro lézerkészülékkel.

Mi történik az első konzultáción?

A kezelést megelőzően bőrgyógyászunk, kezelő orvosunk megvizsgálja az ön bőrét, felméri az érelváltozásokat, ezt követően elkészíti az ön személyére szóló kezelési tervet, valamint ismerteti a kezelés lépéseit és hatásait.

Felkészülés a kezelésre

A kozmetikai, kozmetológiai kezelések esetében nincs különösebb tennivaló, de a kezelést megelőző 24 órában az arcápoló termékek használata mellőzendő.

Mi történik a kezelés során?

Az érkezelés első lépéseként bőrgyógyászunk, kezelő orvosunk előkészíti a kezelendő bőrfelületet, megtisztítja minden szennyeződéstől, majd kissé lehűti a kezelés előtt. Az ér kezeléshez minden esetben védőszemüveget kell viselni. A kezelés során a lézerfény a vérben található hemoglobint célozza meg, ami elnyeli a fény energiáját és ezáltal az érfal összehúzódik, elpusztul. A szervezetből az érfal maradványai a kiválasztó szerveken keresztül távoznak. A bőrgyógyász a kezelőfejet az erek vonalát követve mozgatja, így a legkisebb erek is elzáródnak a területen. A fényenergiával történő beavatkozás enyhe, tűszúrásszerű fájdalmat okoz, de ez annak a jele, hogy a kezelés hatékony. A kezelés időtartama a kezelendő terület nagyságától függően 10-60 perc, általában 2 alkalom szükséges az optimális eredmény eléréséhez, esetenként azonban 4-5 besugárzásra is szükség lehet. Az egyes kezelések között 4-6 hétnek kell eltelni.

Milyen eredményeket várhat a kezeléstől?

A kezelésnek köszönhetően az arc kitágult hajszálerei eltűnnek, bőrképe tisztább és frissebb lesz. Amennyiben a rosacea kialakulása köthető bizonyos körülményekhez, azokat a továbbiakban is érdemes kerülni, annak érdekében, hogy az arc más részein ne újuljon ki. Ez azonban akár további kivizsgálást is igényelhet.

Gyógyulás, utókezelés

Az érkezelés után nyugodtan végezheti szokásos teendőit. Esetenként szakorvosa javasolhatja, hogy néhány hónap múlva vegyen részt egy utókezelésen, hogy az esetleges maradványok is eltávolításra kerüljenek. Az ér- és seprűvéna kezelést követően fényvédő termékek használata ajánlott, legalább 3 hónapon át.