Easy TCA hámlasztás

Az Easy TCA hámlasztás kiválóan alkalmazható a bőrfiatalításra, de a pigmentfoltos, problémás típusú bőrre is hatékony megoldást jelent. Főként azoknak ajánljuk, akiknek bőre heges vagy pattanásos, esetleg napfény (UV) által károsodott, ráncos, illetve egyenetlen felszínű. 

Mikor indokolt az Easy TCA hámlasztás?

Ezt a kezelést azoknak ajánljuk, akik az arc fiatalítását műtéti beavatkozás nélkül, természetes módszerrel szeretnék elérni, az eljárás ugyanis kiválóan alkalmazható bőrfeszesítésre, az apróbb ráncok csökkentésére. Emellett, mivel a kémiai hámlasztás során a bőr külső, károsodott rétege eltávolításra kerül, elsimulnak a felületi egyenetlenségek, az aknés hegek, illetve a káros UV-sugárzás okozta nyomok is hatékonyan kezelhetőek. Az egyenetlen, pattanásos bőr egységesebbé, egészségesebbé válik, összehúzódnak a tágabb pórusok. A hámlasztás mindezen felül alkalmazható szőrbenövések eltüntetésére is, a kezelést férfiak is igénybe vehetik. A bőr újjászületik: megszűnik az esetleges felületi egyenetlensége, ép, sima bőrfelület váltja fel az eltávolított, károsodott bőrfelszínt. A hámlasztással kezelhető az arc, nyak, dekoltázs, hát, kar, kézfej és comb bőrfelülete igény szerint.

Mi történik az első konzultáción?

Mint bármilyen beavatkozást, a kémiai hámlasztást is állapotfelméréssel egybekötött konzultáció előz meg szakorvosunkkal. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a szakember felmérje a bőr aktuális állapotát, hogy ez alapján, illetve az ön igényei, elvárásai, a kezelni kívánt bőrfelület szerint személyre szabott javaslatot tegyen arra, melyik kezelés a legideálisabb az ön számára, majd kezelési tervet készítsen. Mindenképpen tájékoztassa szakorvosunkat a korábban esetlegesen igénybe vett bármilyen, bőrt érintő beavatkozásról, mert ez befolyásolhatja a kiválasztott kezelés típusát.

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség.  A kezelés előtt 2 héttel, a kezelések között és a kezelések után is elengedhetetlen a Blending Bleaching krém használata. A SkinTech krémje segít felkészíteni a bőrt a kezelésre és visszaállítani a bőr új állapotát. Emellett a kezeléshez tartozó MelaBlock HSP SPF50+ fényvédő használata is szükséges a kezelések között és után.

Mi történik a beavatkozás alatt?

Ennél a hámlasztásnál nem szükséges érzéstelenítés, mert a kezelés nem fájdalmas, legfeljebb enyhe bizsergő, égő érzést tapasztalhat közben. A szakember triklorecetsavat (az általa meghatározott töménységben) alkalmaz. Ezzel távolítja el az elhalt hámsejteket mind a bőrfelszínről, mint a mélyebb kötőszöveti rétegekből annak érdekében, hogy a kezelést követően elősegítse a bőr rugalmasságáért felelős kollagénrostok képződését. A kezelés során sima, üde, természetes bőr nő az eltávolított réteg helyére. A hámlasztást nemcsak nőknek, hanem férfiaknak is ajánljuk, hiszen szőrbenövés (arcszőrzet) kezelésében is nagyon sokat segít. Minél mélyebb a hámlasztás mértéke, annál látványosabb a változás, viszont a felépülési idő mértéke is növekszik.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Az Easy TCA hámlasztás hatására a bőr ragyogóbbá, üdébbé, feszesebbé, hidratáltabbá válik, visszanyeri rugalmasságát, látványosan csökkennek az apróbb ráncok. Kisimulnak a felszíni egyenetlenségek, halványulnak a bőrhibák, a pigment- és napfoltok. A hámlasztás hatása egyéni adottságoktól függően 6-18 hónapig tart, ám a kívánt eredmény eléréséhez fontos megismételni a kezelést. Egy kezeléssorozat általában 4 alkalomból áll, melyet hetente végzünk.

Gyógyulás, utókezelés

Mivel nem műtéti eljárásról van szó, felépülési idő nincs. A beavatkozást követően azonban bizonyos bőrápoló, regeneráló készítmények használata elengedhetetlen a kívánt eredmény eléréséhez és fenntartásához. A kezelés utáni néhány (3-5) napban a bőr felső rétege hámlani kezd, ez természetes folyamat, mindemellett fontos, hogy az első nap reggelén bő vizes leöblítés után a szakorvos által ajánlott fényvédő és bőrápoló krémeket felvigyük a kezelt bőrfelületre, és minden nap használjuk azokat egészen a következő kezelésig. Ezen felül a hámlasztást követő 6 hétben óvakodjuk az erős napsugárzástól és a szolárium használatától. Az első 4 alkalom után 6 hét szünetet kell tartani, mielőtt a kezeléssorozatot (igény szerint) megismételjük. Így összesen 3 kezeléssorozat – azaz 12 alkalom – végezhető el egyhuzamban a megadott regenerálódási időszak betartásával.