Belkyra injekciós tokakezelés

A Belkyra tokakezelés személyre szabott injekciós eljárás, amely kizárólag képzett orvos által alkalmazható, hatóanyaga elbontja a toka zsírsejtjeit. 

Mikor indokolt a Belkyra injekciós tokakezelés?

Előfordulhat, hogy a leghatékonyabb fogyókúrák, illetve egészséges étrend mellett is makacs zsírlerakódás alakul ki az áll alatti területen. Ennek oka, hogy a toka megjelenése leginkább genetikai tényezőktől függ. Azoknak javasoljuk a Belkyra kezelést, akik elégedetlenek a tokájuk kinézetével, viszont nem szeretnének műtéti beavatkozást. A Belkyra injekciós tokakezelés egy FDA engedéllyel rendelkező szabadalom, a felhasznált hatóanyag eredményessége klinikai vizsgálatok alapján bizonyított. 

Mi történik az első konzultáción?

Az első konzultáció során bőrgyógyászunk megvizsgálja önt, felméri a toka és az áll alatti szövetek helyzetét és javaslatot tesz a szükséges korrekció típusára vonatkozóan, majd pontosan tájékoztatja a kezeléssorozat menetéről is. Nagyon megereszkedett toka esetében a Belkyra injekciós tokakezelés nem alkalmazható. Amennyiben korábban már volt bármilyen nyakat vagy arcot érintő sebészeti vagy kozmetikai beavatkozása, illetve vese problémája, arról mindenképp tájékoztassa orvosát.

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség, ám ajánljuk bizonyos életmódbeli változások beiktatását az kezelés eredményének fokozása érdekében. Javasoljuk, hogy ne dohányozzon, ezzel elősegítve a bőrregenerációs folyamatokat. A beavatkozás előtt fogyasszon könnyű ételeket, ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, illetve tanácsoljuk bizonyos vitaminok, ásványi anyagok pótlását (C-vitamin, szelén és cink), ezzel is segítve a gyógyulást. A Belkyra injekciós tokakezelés előtt két héttel továbbá ellenjavallt az aszpirin, illetve a ginkgo biloba és egyéb gyógynövény hatóanyagú természetgyógyászati készítmények szedése.

Mi történik a beavatkozás alatt?

Ugyan nem műtéti eljárásról van szó, szükség van a kezelt terület szakszerű elérzéstelenítésére. Az orvos ezután az elbontandó zsír mennyisége és egyéni anatómiai adottságai alapján megállapítja az ideális hatóanyag-mennyiséget, majd megtervezi, mely pontokon történjen az injekciózás. Ezután nagyjából 15-20 perc alatt beinjektálja a dezoxikólsav hatóanyagot – mely a szervezetben természetesen is előforduló molekula, funkciója a bevitt zsírok megemésztésének támogatása - a bőrbe, így összesen nagyjából 40 perc alatt elvégzi a teljes beavatkozást. A hatóanyag nemcsak csökkenti a zsírsejteket, de el is pusztítja azokat, ezért tartós a hatása. Az alkalmazott anyag steril gyulladást kiváltva segíti a megereszkedett bőr letapadását, ezért a beavatkozás után nem fog lógni a kezelt területen a bőr. A Belkyra tokakezelés hatására a szervezetben beindul a kollagén termelés, mely hatására a bőr rugalmasabb, feszesebb lesz. Az eljárás fájdalommal nem jár, ám a beinjektált anyag okozhat átmeneti csípő érzést. A toka zsírbontása mindig kezeléssorozatban történik, egyéni adottságoktól függően általában 2-4, legfeljebb 6 alkalom szükséges a kívánt hatás eléréséhez. A kezelések között minimum 4 hét regenerációs idő szükséges.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Az első kezelés után a zsírbontó folyamat elindul a szervezetben, látványos eredmény általában a 2. kezelést követően tapasztalható, a végső állapot azonban az utolsó kezelést követő 4-6 hétben alakul ki. A Belkyra tokakezelések után végleg elbúcsúzhat a zavaró tokától, fiatalosabb megjelenése lesz, arca formájának változása előnyös hatással lesz teljes megjelenésére.

Gyógyulás, utókezelés

Mivel a Belkyra tokakezelés nem műtéti eljárás, nincsenek műtéti hegek, így a beavatkozás után nyugodtan otthonába távozhat, visszatérhet napi teendői mellé. Az esetleges mellékhatásokról és azok kezeléséről szakorvosunk az első konzultációs során tájékoztatja. A kezeléssorozat ideje alatt ellenjavallt bármilyen egyéb kozmetikai, plasztikai beavatkozás igénybevétele.