Dr. Mohay Sándor

Kardiológus, Intenzív Terápiás - aneszteziológus

A budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát 1986-ban. Az egyetemi évek alatt részállásos mentőápoló majd mentőtiszt volt, a végzés után pedig mentőorvosként dolgozott a Budai Mentőállomáson, illetve részmunkaidőben a légi mentőknél.

1988 - 2002 között a Szent Imre Kórház Központi Intenzív Osztályának orvosaként tevékenykedett és szerzett aneszteziológiai-intenzív terápiás szakvizsgát. Mivel ez az osztály végezte a dél-budai kardiológiai intenzív ellátást, széles körű kardiológiai ismeretekhez jutott és 1999-ben kardiológiai szakvizsgát is tett.

Szakmai tudását 2002-2019-ig a budapesti Szent Ferenc Kórházban kamatoztatta, gyarapította, ahol inkább a heveny szakaszon már túl lévő szívbetegek fekvő- és járóbeteg-ellátását végezte. A kórház profilváltásának megfelelően kardiológiai rehabilitációs tevékenység követte ezt az időszakot, ezirányú szakvizsga letételével.

2019 - ben lettem munkatársa a Dr. Rose Magánkórháznak. Feladatai sokrétűek, mind aneszt-intenzíves, mind kardiológiai ismereteit alkalmazza. Előbbit a posztoperatív részlegen és az aneszteziológiai ambulancián, utóbbit a kardiológiai járóbeteg-ellátásban. Feladatai ezenkívül a heveny panaszokkal jelentkező páciensek elsődleges vizsgálata, ellátásuk megszervezése is.

Pályafutása során a betegellátás valamennyi szintjén helyt kellett állnia, az életveszélyes betegségek kezelésétől a járóbetegek gyógyításáig. Mindegyik szint más-más orvosi ismeretet, hozzáállást igényelt, a kritikus helyzetek gyors megoldásától a krónikus betegségek kitartást igénylő kezelésén át a betegek lelkiállapotával való törődésig.

Orvosi munkája a barátságosságon, az őszinteségen, a betegek véleményének elfogadásán alapszik. Fontos a kölcsönös bizalom kialakítása, csak így lehet igazán hatékony a gyógyítás. A betegnek meg kell győződnie arról, hogy orvosa nemcsak biztos tudású, hanem lelkiismeretes is.

Angolnyelv tudása középfokú.

Szabadidejében szívesen kerékpározik, fut, olvas, feleségével és egyetemista fiával szívesen kirándul

Kiemelt szakterület

Szűrővizsgálatok végzése, valamint a gyakori hypertonia, ill. szívritmuszavarok kezelése, figyelemmel az ezekkel szorosan összefüggő helytelen életmódra.

Dr. Mohay Sándor

Rendelési idő

Hétfő
08.00 - 13.30
Kedd
08.00 - 13.30
Szerda
08.00 - 13.30
Csütörtök
08.00 - 13.30
Péntek
08.00 - 13.30

Beszélt nyelvek

  • Angol

Vélemények

Kardiológiai vizsgálaton voltam Dr. Mohay Sándornál. Biztosan állítom hogy az egyik legkedvesebb orvos akivel valaha találkoztam. Végre egy hely ahol nem csak lerázni akarják az embert egy recepttel, hanem tényleg időt szánnak a paciensre, meghallgatott figyelmesen. A doktor úr nagyon alapos volt, valamint az adott problemán kívül másban is adott tanácsokat! Nagyon meg voltam elégedve! Valamint az egész rendelő nagyon kellemes, megnyugtató a légkör, és mindenki nagyon kedves.

A. V.