+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Dr. Rose  Szülészet Szülési terv

A Dr. Rose Szülészet szakemberei a szülést természetes folyamatnak tekintik, melynek bizonyos körülményei ugyan előre jól megtervezhetők, de a szülőszobai történéseket valójában maga az "élet írja" majd. Tapasztalatunk szerint azonban a kismamákat megnyugtatja, ha önállóan dönthetnek azokról a részletekről melyek számukra ideálisak. Szülési tervünket áttekintve megismerheti szülészetünk szolgáltatásait, és informálhat bennünket személyes igényeiről, kéréseiről.

A tervet érdemes először önállóan vagy szűk családi körben tanulmányoznia, kitöltenie. Ezután javasoljuk, hogy a részletekről egyeztessen terhességét gondozó orvosával, szülésznőjével. Az így kialakult beszélgetés során gyorsan és pontosan egyeztethetjük az Ön igényeit az általunk biztosított lehetőségekkel. Természetesen a terv elkészítése az Ön részéről semmilyen kötelezettséget nem jelent, hisz a szülés előtt/alatt bármikor változtathat a véleményén, mi lehetőség szerint mindenben alkalmazkodunk kéréseihez.

1. Ki legyen velem a szülőszobán?

A Dr. Rose szülészeten azt a nyugati ellátási rendszert követjük, mely szerint a vajúdás és a szülés során magasan képzett szülésznő felügyeli a folyamatot, akivel Ön már a terhesgondozás és szülésre felkészítő foglalkozások során személyes kapcsolatba került. Orvosaink, illetve szakszemélyzetünk további tagjai komplikáció esetén azonnal rendelkezésre állnak, az esetleges műtéti beavatkozások elvégzésére alkalmas műtő közvetlenül a szülőszoba mellett található.

Természetesen Ön dönt arról, hogy saját ismeretségi, rokoni köréből kit, kiket szeretne maga mellett tudni a szülőszobán. De bármilyen gondosan tervezi is el szülése körülményeit, azt tanácsoljuk, készítse fel azokat, akiknek a jelenlétére számít, lehetséges, hogy az utolsó pillanatban megváltozik majd a véleménye, másra lesz szüksége, mint azt eredetileg gondolta.

A vajúdás alatt

A vajúdás alatti vizsgálatok során

A szülés alatt

2. A vajúdás körülményei

A Dr. Rose szülőszobáját úgy alakítottuk ki, hogy a környezet sokkal inkább az otthon melegét, semmint kórházi körülményeket idézzen. Úgy véljük, minden részlet, mely a szülő nő kényelmét szolgálja, segíti az eseményekre való ráhangolódást, így megkönnyítheti magát a szülést is. A szülés előkészítésével kapcsolatban, illetve a vajúdás során Ön a következő lehetőségek közül választhat:

A vajúdás alatt

A felajánlott beöntést

3. A szülés indítása, a vajúdás gyorsítása

A szülés várható időpontját a terhesség idejét szülészorvosa fogja megállapítani. A szülés várható időpontja nem száz százalékosan biztos dátum, és néha a babák is "önfejűek", de a Dr. Rose szülészetén nem alkalmazunk mesterséges szülésindítást azzal az indokkal, hogy elértük a kiírt napot. Természetesen adódhatnak helyzetek, mikor a baba vagy az édesanya egészsége miatt ez elkerülhetetlen, ám normál terhességnél egy hetet még problémamentes túlhordásnak tartunk, nem siettetjük a szülést semmilyen módon.

Ha orvosilag indokolt a szülés megindítása, a vajúdás gyorsítása, a burokrepesztés és a gyógyszeres beavatkozás előtt szeretnék

A vajúdás során

A vajúdás alatt szeretném, hogy

A vajúdás alatt fájdalomenyhítés céljából

Amennyiben a szülés normál körülmények között zajlik (nem koraszülés, nem medencevégű fekvésű magzat, stb.)

4. A szülés körülményei

Szülésznője a kitolási szakaszban aktívan segíti majd Önt abban, hogy a folyamat minél egyszerűbb és gyorsabb legyen. Nehéz előre meghatározni, melyik lesz a kitolás alatt az Ön számára legkényelmesebb pozíció, azonban ha megfogalmazza saját elképzeléseit, az segít majd a felkészülésben.

A kitolási szakaszban szeretném kipróbálni

A kitolási szakaszban a baba fejét

Amennyiben császármetszés válna indokolttá, szeretném, ha a műtőben mellettem lenne

Ha császármetszés válik indokolttá, és a rendelkezésre álló idő még lehetővé teszi szeretnék

Ha epidurális érzéstelenítésben történik a császármetszés

Kérem, hogy a köldökzsinórt akkor vágják el

Szeretném, ha a köldökzsinórt

Köldökzsinór vért

A köldökzsinór vér levétel megrendelését

A babát (komplikációmentes szülés esetén)

5. Szülés utáni napok (komplikációmentesség esetén)

Önt és babáját a szülés utáni megfigyelést követően magukra hagyjuk, hogy pihenhessenek. Szobájukat megoszthatják azokkal a rokonokkal, barátokkal, akikkel szeretnék az első perceket, órákat közösen tölteni. Éjjel-nappal Önökkel lehet az édesapa, a baba testvérei vagy más családtagok, látogatóba érkezhetnek az ismerősök. A Dr. Rose Szülészeten nincs csecsemőosztály, bababarát kórházként a rooming-in ellátásban hiszünk. Természetesen a csecsemős nővér, vagy szükség esetén a gyermekorvos bármikor rendelkezésre áll, segítenek az édesanyának a baba ellátásában, megválaszolják kérdéseit. Nem célunk ezt az időszakot a szükségesnél jobban elnyújtani, a nyugati országok szülészeteinek mintájára hüvelyi szülés után egy éjszakás, császármetszés után két éjszakás kórházi tartózkodást javaslunk.

Szeretném, ha a szülést követően éjszakára bent maradna

6. Szoptatással kapcsolatos kérések

A Dr. Rose Szülészet az anyatejes táplálást ajánlja a baba és a mama egészsége érdekében. Természetesen a döntést Önre bízzuk, munkatársaink minden segítséget megadnak, hogy a választott módon táplálhassa újszülöttét.

Az első napokban

Ha nem indul be a tejelválasztás

Ha az anyatejes tápláláshoz fejésre lenne szükség

A szoptatások között gyermekemnek

7. A gyermekem kórházi ellátása

-

Gyermekem a kórházi tartózkodás során

8. Fotózás, videózás

-

Fotó- Videó

9. Utógondozás

A Dr. Rose szülészet bevált gyakorlata, hogy a hazabocsátás után sem hagyjuk magára a kismamát és babáját. Az első napokban rendszeres kijárást biztosítunk, csecsemős nővérünk az Ön otthonában tanítja meg a fürdetés, a pelenkázás és a szoptatás fortélyait. Szükség esetén gyermekorvosunk is házhoz megy, hogy ne kelljen az újszülöttel utazgatnia.

Szeretné?

10. Csecsemő és gyermekorvosi ellátás

A szülés után gyermekorvosunk végzi el az újszülött első vizsgálatit. Ezt követően lehetőség van rá, hogy a csecsemőgondozásban és később a gyermekorvosi ellátásban is az az orvos vegyen részt, aki már a születés pillanatában is a gyermek mellett volt.

Szeretné?