+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Dr. Rose  Szülészet Hétről hétre

Csodálatos időszak ez, hiszen új élet növekszik, az Ön testében. Minden bizonnyal rengeteg kérdés fogalmazódik meg Önben a következő hónapokban, sokszor érezheti magát bizonytalannak, hiszen korábban nem tapasztalt változásokon megy keresztül. Várandós naplónk segítségével hétről hétre nyomon követheti, hogyan fejlődik, növekszik kisbabája, hasznos tanácsokkal és információkkal látjuk el, hogy a következő hetek minél nyugodtabban és harmonikusabban teljenek. Összeállításunkban olvashat azokról a fizikai – bizonyos esetekben lelki – változásokról, melyek a leendő édesanyát érintik ezekben a hónapokban, részletesen nyomon követheti a magzat fejlődését, megtudhatja, hogyan látja az adott időszakot a szakember, milyen életmódbeli változtatásokat javaslunk, illetve melyik héten, milyen vizsgálat elvégzése válik időszerűvé.

 

Hanyadik hétben jár?

Terhesség a 34. hétben

Készen áll már a gyerekszoba? Kiságy, babakocsi, mózes kosár? Már csak hetek kérdése és itt az apróság, aki mindezt birtokba veszi. Ha valami még hiányzik, ne várjon tovább a vásárlással.

Kismama

Egyre gyakrabban érezheti, hogy hasa megkeményedik, ez a méhösszehúzódások következménye. Tévesen jósló fájásnak is szokták nevezni, valójában mindennek nincs köze az idő előtt meginduló, szülést megelőző fájásokhoz. Ezek az összehúzódások a terhesség utolsó heteiben figyelhetőek meg. Fájdalommal nem járnak inkább csak kellemetlenek.

Baba

Csontjai erősödéséhez kiemelten sok kalciumra van szüksége. Körmei teljesen kinőttek, sőt születésekor már kifejezetten hosszúak is lesznek.

Vizsgálatok

Javasolt vizsgálatra nem kell jönnie. Ezen a héten szülésfelkészítő programunk keretében csecsemős nővérünkkel találkozhat, akitől megtudhatja, hogy kell majd fürdetni, tisztába rakni gyermekét. Ez a találkozó párja számára is hasznos lehet, hiszen nyilván ő is szeretné majd kivenni a részét a pici körüli teendőkből.

Szakember/orvos tanácsa

Mielőtt elkezdené a csecsemőápoláshoz, fürdetéshez használatos termékek, eszközök beszerzését, egyeztessen csecsemős nővérünkkel! Ne vegyen felesleges, vagy rossz minőségű termékeket!

Életmód

Az előző hetekhez képest nem kell semmilyen nagy változtatást végrehajtani a mindennapi teendőiben. Továbbra is figyelje teste jelzéseit, ha fáradt pihenjen, de ha energikusnak érzi magát, mindent csináljon úgy, mint máskor.