+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Dr. Rose  Szülészet Hétről hétre

Csodálatos időszak ez, hiszen új élet növekszik, az Ön testében. Minden bizonnyal rengeteg kérdés fogalmazódik meg Önben a következő hónapokban, sokszor érezheti magát bizonytalannak, hiszen korábban nem tapasztalt változásokon megy keresztül. Várandós naplónk segítségével hétről hétre nyomon követheti, hogyan fejlődik, növekszik kisbabája, hasznos tanácsokkal és információkkal látjuk el, hogy a következő hetek minél nyugodtabban és harmonikusabban teljenek. Összeállításunkban olvashat azokról a fizikai – bizonyos esetekben lelki – változásokról, melyek a leendő édesanyát érintik ezekben a hónapokban, részletesen nyomon követheti a magzat fejlődését, megtudhatja, hogyan látja az adott időszakot a szakember, milyen életmódbeli változtatásokat javaslunk, illetve melyik héten, milyen vizsgálat elvégzése válik időszerűvé.

 

Hanyadik hétben jár?

Terhesség a 32. hétben

Biztos sokszor elképzelte már, milyen lesz a szülés, mennyire lesz fájdalmas, hogy fogja átélni. Tudatosítsa magában, hogy élete talán legcsodálatosabb élménye előtt áll, egy új életet hoz majd világra. Ne félelemmel gondoljon a szülésre!

Kismama

Azok a nők, akik a várandóság alatt tudatosan készítették fel szervezetüket a szülésre sokkal könnyebben viselik a fájdalmat is, sokkal pozitívabban élik meg a folyamatot.
A pici mocorgása mostanra néha már kifejezetten kellemetlen érzést okozhat Önnek, hiszen egyre nagyobb erőkifejtésre képes, és egyre kevésbé fér el a méhben.

Baba

A tüdeje teljesen kifejlődött, már csak híznia kell, mivel a bőr alatt lévő zsírréteg még nem elegendő, hogy a megfelelő hőszigetelést biztosítsa. Immunrendszere a következő hetekben még erősödik. A nap nagy részét átalussza és egyes kutatások szerint ekkor már álmodik is.

Vizsgálatok

Javasolt vizsgálat ezen a héten sem lesz. A testi-lelki felkészülés részeként ezen a héten is érdemes kismamajógán részt vennie.

Szakember/orvos tanácsa

Ezen a héten szülésfelkészítő programunk keretében csecsemős nővérünk segítségével összeállítják a babakelengyét, gyakorlati tanácsokkal látjuk el, hogy ne maradjon ki semmi fontos. A konzultáción hasznos információkkal és praktikákkal is szolgálunk az anyatejes táplálással kapcsolatban.

Életmód

Bár még jó pár hét hátra van, nem árt összeszedni azokat a dokumentumokat, melyekre szüksége lesz. Ha bármi hiányzik, próbálja meg minél hamarabb beszerezni. A következő papírokat mindenképp hozza majd magával a szülésre: terhesgondozási kiskönyv, személyi igazolvány, TB kártya, három hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, ha nem házasok, apasági nyilatkozat.