+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Amíg a gyermeke az Ön hasában növekedett kialakult egy titkos kapcsolat, amely elsősorban érzésekről szólt. A szülés után az ismerkedés új szakasza következik, melyben Ön tanulja megérteni gyermeke jelzéseit, a kicsi pedig érzeteket – szaglással, ízleléssel tapintással, kicsit később pedig látással is – memorizál. Utóbbi benyomások immár a külvilághoz, elsősorban az édesanyjához kapcsolhatók.

Ez az újfajta kötődés, és testi kapcsolat a napok, hetek során egyre erősebbé válik. Az anya már különbséget tud tenni az éhséget, fáradtságot vagy a diszkomfort érzetet, esetleg fájdalmat jelentő sírás között.

Elsajátítja a szoptatás/táplálás, altatás, fürdetés, a csecsemő-gondozás fortélyait, a picivel és az apával együtt közös napirendet alakítanak ki, mely megnyugtató állandóságot hoz az életükbe.

A folyamatba időről-időre gyermekorvos és védőnő is bekapcsolódik. Munkájukkal, tanácsaikkal segítenek a családnak az összeszokásban, az új ritmus megtalálásában.

Lassanként egymás mellé rendeződnek a dolgok, minden egyre egyszerűbben zajlik, az édesanya fizikailag kezd visszatérni korábbi önmagához, és némi lelki átalakulás után az anyaszerep is belesimul a hétköznapjaiba. 

Szülés után a következők jelentkeznek: