+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Zsírleszívás

A hason, combon és deréktájon felszaporodott zsírpárnák bizonyos esetekben a toka, a térd, és a felkar makacs zsírraktárai eltüntetésének egyik lehetséges módja a zsírleszívás. Fontos tudni, hogy fogyás esetén a zsírsejtek száma nem változik, csak a térfogatuk csökken, a zsírleszívással azonban eltávolításra kerül a zsírsejtek egy része. Egy beavatkozás során a kiszívott mennyiség maximum 4-4,5 liter zsír lehet. A liposuctio önmagában csak akkor hozhat igazán esztétikus eredményt, ha az adott területen a bőr kellőképpen rugalmas, feszes, egyéb esetekben a bőrfelesleg kimetszésére is szükség lehet. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a beavatkozás mellett dönt.

 

Előkészületek

A zsírleszívást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. A Dr. Rose Magánkórházban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgenfelvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

A zsírleszívást megelőzően szükséges az adott területet feltölteni egy olyan ásványi anyagokat tartalmazó oldattal, mely vérzéscsillapító és érzéstelenítő hatású. Az altatásban végezett zsírleszívás során plasztikai sebészünk kijelölt helyeken elvégzi a műtéti bemetszéseket, majd ezeken keresztül vezeti be a vákuumszíváshoz használt kanült, és egyenletes oda-vissza mozdulatokkal szívja ki a területről az előzőleg fellazított felesleges zsírszövetet. Magánkórházunk plasztikai sebészei a leggyakrabban alkalmazott, és legbiztonságosabbnak ítélt úgynevezett PAL eljárást alkalmazzák. A teljes beavatkozás 1,5-2 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A zsírleszívás után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális szorítóruhát – melyet mi biztosítunk az Ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. A zsírleszívás után 5-10 napig szükséges vérhígító injekció adása, és szorító harisnya viselése, megelőzendő az esetleges mélyvénás trombózis vagy a tüdőembólia kialakulása. Az első napokban jelentkezhet általános gyengeség, szédülés. A vérveszteség miatt fontos, hogy Ön sok olyan ételt fogyasszon, melyek vasat tartalmaznak – például vöröshúsokat, hüvelyeseket, rozskenyeret. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához. Három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. Ekkortól javasoltak a keringésjavító kezelések, mint például a nyirokmasszázs. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. A zsírleszívás után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés, felszíni egyenetlenség lehet. 

 

Kérjen időpontot online!