+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Zsírbeültetés

De nem csak az arc, saját zsírral az orr melletti labiális ráncok, a szemöldökök közötti haragos ráncok is szépen feltölthetők, az ajkak is dúsíthatók, de akár hegek kiemelésére is alkalmas ez az eljárás.

Mikor indokolt a zsírbeültetés?

40 éves kor felett a bőr petyhüdt lesz. Az öregedés ezen jele elsőként az arcon jelenik meg, ekkor az arc bőre megereszkedik. A stressz, a környezetszennyezés, a napsugárzás is nyomot hagy az arcbőrön. Az évek múlásával megakadályozhatatlanul együtt jár némi szöveti sorvadás is – főleg azoknál, akik nem szednek fel plusz kilókat, így látványosan fogyhat az arcon lévő zsírállomány is. Megoldás lehet a  saját zsírral való arcfeltöltés, mely teltebbé, kisimultabbá teszi az arcot, allergiás reakcióktól és műtéti metszések nélkül, teljesen természetes anyag használatával. 

Előkészületek

A plasztikai beavatkozás előtt Önnek kivizsgáláson szükséges részt vennie, hogy felderítsük nincs-e olyan egészségügyi problémája, amely befolyásoló tényező lehet a saját zsírral való arcfeltöltés szempontjából. A saját zsírral való feltöltés előtti napokban könnyű ételeket fogyasszon, igyon sok folyadékot és szedjen vitaminokat (C-vitamin, szelén, cink). A saját zsírral való feltöltés előtt két héttel kerülje az aszpirin, a ginko biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatát. 

A beavatkozás menete

Az arcfeltöltés helyi érzéstelenítésben történik, az esztétikai beavatkozás időtartama egy óra. A saját zsírral való arcfeltöltéshez elsőként zsírszövetet nyerünk a has, a far, vagy a csípő környékén található zsírból. Az eltávolított zsírszövetet leülepítjük, és speciális szűrőn keresztül átszűrjük, majd a tiszta zsírsejteket beinjektáljuk a kívánt arcterületre.  

Gyógyulás, utókezelés 

Az arcfeltöltés után, néhány órás megfigyelést követően haza is engedjük. A beavatkozást követően nyugodtan dolgozhat, elvégezheti szokásos teendőit. Néhány esetben kis bevérzés előfordulhat, de az pár nap után magától elmúlik. Az esztétikai beavatkozás előnye, hogy allergiás reakcióktól mentes, és teljesen testazonos anyagokat használunk. A saját zsírral való arcfeltöltést követően az 1. és a 6. héten kontroll vizsgálaton kell részt vennie. 

 

Kérjen időpontot online!