+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Vádliplasztika

A vádli formája nagyrészt genetikai adottságoktól függ, akinek túl vékony, vagy alaktalan a lábszára, az tornagyakorlatokkal is csak igen nehezen tudja átformálni azt. Ezen a helyzeten segíthet a plasztika, melynek során implantátum behelyezésével érjük el a kívánt a formát. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. A felhasznált implantátumok német és brazil márkák, melyekre élethosszig tartó garanciát vállal a gyártó.

 

Előkészületek

A vádliplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. A Dr. Rose Magánkórházban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

Az altatásban végzett vádliplasztika során sebészünk a műtéti bemetszést a térdhajlatban ejti meg, így a hegek később nem lesznek feltűnőek, majd ezen a 4 cm-es vágáson keresztül helyezi be az implantátumot. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 1 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A vádliplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A szorító fáslit – melyet mi biztosítunk az Ön számára – négy héten át szükséges viselnie. Az első héten kerülje a lépcsőzést, két héten át a megerőltető fizikai tevékenységet, hosszú gyaloglást. Ezután fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 2-3 héten belül, a bőr alattiak nagyjából 18 hónap alatt gyógyulnak be, a végeleges forma 6-8 hónap alatt alakul ki. A vádliplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés lehet.

 

Kérjen időpontot online!