+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Szülésznő tanácsadás

A szülésznő szerepe meghatározó mind a terhesség ideje alatt, mind a szülés során. Fontos, hogy személyisége „találkozzon” a kismamáéval, hiszen ez az alapja annak, hogy a szülő nő bizalommal forduljon felé.

A szülésznő feladatai nagyon sokrétűek, hiszen ő végzi a terhesgondozás egy részét és a várandósság ideje alatt figyelemmel kíséri a kismama egészségi- és lelkiállapotát, rendszeres tanácsadások során felkészíti a kismamát a szülésre és az újszülött fogadására. 

Szülésznő tanácsadás részleteiben

A tanácsadásokon a kismama olyan témákról beszélhet a szülésznővel, mint a testi és lelki változások, a megváltozott életmód, az egészségmegőrzés. A szülésznő technikai tanácsokkal látja el a kismamát többek közt a vajúdás és a szülés alatti teendőkről, az alternatív szülési módokról, a gátvédelemről, a helyes légzéstechnikáról. 

A vajúdás és a szülés alatt is végig együttműködik a szülő nővel, segíti, bíztatja, figyeli a szülés folyamatát, szükség esetén gondoskodik a gátvédelemről. A szülést követően pedig a csecsemős nővérrel együtt segíti az anyukát a megfelelő szoptatás és csecsemő ellátás elsajátításában. 

Szülésznőink tapasztalt szakemberek; számos várandósságot kísértek már végig, sok kisbaba születésénél segédkeztek és megfelelő empátiával, gondoskodással és törődéssel fordulnak minden egyes kismama felé. Nyitottak az egyedi kívánságokra és jártasak az alternatív szülészeti módszerekben.

  

Kérjen időpontot online!