+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Szülés utáni alakkorrekció

Akiknél a terhesség során igen nagymértékű volt az alakváltozás, gyakran a szülés utáni visszaalakulás sem eredményezi azt az állapotot, amihez a várandósság előtt hozzászoktak. A szoptatás a mellek megereszkedéséhez vezethet, amin mellfelvarrással, implantátum behelyezésével lehet változtatni, de bizonyos esetekben a szoptatási időszak végén az elzsírosodott mirigyállomány mellkisebbítő műtétet tesz indokolttá. Emellett a has megnyúlt bőre sem minden esetben feszesedik vissza megfelelő mértékben, s az izmok is túlzottan meglazulhatnak. A páciens elvárásai szerint különböző műtéti technikák állnak rendelkezésre, plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

 

Előkészületek

A szülés utáni helyreállító plasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Intézetünkben minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgenfelvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

A szülés utáni alakkorrekció az egyedi sajátosságok alapján tervezhető. A mellek plasztikai műtéte vonatkozhat az implantátum behelyezésével való megemelésre, mellnagyobbításra – kisebb mértékű megereszkedés esetén –, mellfelvarrásra – megfelelő mennyiségű mirigyállomány esetén –, e két beavatkozás kombinációjára – kis mennyiségű mirigyállomány esetén -, illetve mellkisebbítésre. A mellkorrekció kombinálható hasplasztikával is, amelyet gyakran egészít ki deréktáji zsírleszívás is. Az altatásban végett beavatkozás 3-6 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A szülés utáni korrekciós műtét után Ön két éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális fűzőt és melltartót – melyet mi biztosítunk az Ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, hosszú sétát, és a lábak terpeszhelyzetét is. Két hét után fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. A plasztikai beavatkozás után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés, az érintett területek érzékenységének átmeneti megváltozása, aszimmetria lehet.

 

Kérjen időpontot online!