+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Szemkörnyék fiatalítása dermafixszel

Mikor indokolt a dermafixszel történő szemkörnyék-fiatalítás?

A kezelést azoknak ajánljuk, akik műtét nélküli beavatkozással szeretnék eltüntetni a szem alatti sötét karikákat, melyek kialakulhatnak az idő előre haladtával az anyagcsere-folyamatok lelassulása, illetve a kötőszövetek rugalmasságának csökkenése következtében, de alváshiány, fáradtság és a mindennapos stressz, a felgyorsult életritmus miatt is. Az eljárás gyors és non-invazív, segítségével újra üdvé varázsolhatjuk a tekintetet, a szem alatti finom, vékony bőrréteg megfiatalodik. Így akár évekkel kitolhatjuk egy esetleges plasztikai beavatkozás szükségességét.  

Előkészületek        

A kezelés előtt állapotfelmérésre van szükség, melyet a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet bőrgyógyásza végez. A konzultáció alkalmával szakorvosunk az Ön igényei alapján ad személyre szabott szakvéleményt, tájékoztat az eljárás pontos menetéről, illetve javaslatot tesz arra, hogy indokolt lehet-e arc-, nyak- vagy dekoltázsfiatalítással is kiegészíteni a kezelést. A dermafix eljárás során a kezelést végző szakember nagyon apró tűszúrások segítségével indítja be a kollagén-, illetve elasztintermelést a szem alatti bőrfelületen. Mivel az alkalmazott eszközön állítható a tű hossza, a szem környéki kezelés esetén a tűszúrás kevésbé hatol mélyre, mint azonos módszerrel történő arc-, illetve dekoltázsfeszesítés esetén. Fontos, hogy amennyiben részt vett már bármilyen szemet vagy arcot érintő beavatkozáson, jelezze azt kezelőorvosunknak, ez az információ ugyanis befolyásolhatja a személyre szabott kezelési tervet.

A beavatkozás menete

A bőrgyógyász a szem alatti bőrfelület szakszerű fertőtlenítésével kezdi a beavatkozást.  Ezután speciális érzéstelenítő krém biztosítja a kezelés fájdalommentességét, hiszen a bőrfeszesítés során a szakorvos apró, kisebb mélységű tűszúrásokat ejt a bőrön, hogy később a sebgyógyulási folyamatok serkentsék a kollagén-, illetve elasztin-, vagyis a bőr természetes feszesítő anyagainak termelődését. A használt tű vékony, gyémántcsiszolású, a bőr felszíni rétegét csak minimálisan károsítja, nem szaggatja fel a szemkörnyék finomabb, érzékenyebb bőrfelületét. Az összesen 30-60 percig tartó eljárás befejezéseként a bőr megnyugtatására növényi őssejteket és polipeptideket tartalmazó arcmaszkot, illetve fényvédő krémet visz fel a szakember a kezelt bőrfelületre. Az eljárást 3-4 hét múlva ajánlott megismételni.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A kezelés a bőrfelszín mélyebb rétegeire hatva számottevően serkenti a kollagén, illetve elasztin termelődését, így a szemkörnyék finom bőre kisimul. A szem alatti karikák, táskák eltűnnek, a ráncok halványulnak. Számottevő fiatalító hatás az első kezelést követő második hónap után látható, mivel ennyi időre van szüksége a bőrnek a kollagén- és elasztintermelés beindításához. Ezzel együtt már a kezelés utáni napokban észrevehető, hogy üdébbé válik a tekintet. Az összesen 4 kezelésből álló sorozat befejeztével, vagyis az első beavatkozás után nagyjából fél évvel a bőr megemelkedik, ragyogóvá válik, és akár tíz évet fiatalodik.

Gyógyulás, utókezelés

Mivel nem műtéti eljárásról van szó, nincs felépülés idő sem, akár másnaptól folytathatja szokásos teendőit. Csupán enyhe bőrpír jelentkezhet az első napokban, amennyiben ezt nem tapasztalja, szakorvosaink évszaktól függetlenül akkor is javasolják, hogy két hétig használjon minden nap minimum 30 faktoros napvédő készítményt.