+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Szemhéjplasztika

A szemhéjkorrekció vonatkozhat külön-külön az alsó és a felső szemhéjra, de a két beavatkozás akár egyszerre is elvégezhető. Amikor idővel a felső szemhéj bőre elvékonyodik, megereszkedhet, rálóghat a szempillákra, ami akár a látást is zavarhatja, de nők esetében a sminkelést is megnehezíti. Az alsó szemhéjon a tartószerkezet meggyengülése a ráncokon túl zsírtáskák képződését is okozhatja, amitől a szem alatti rész duzzadt lesz, és állandóan fáradt hatást kelt. A műtéti megoldás újra feszessé és simává teszi a szem körüli területet. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, megismerteti az alkalmazható technikákkal, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

 Előkészületek

A szemhéjplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. A Dr. Rose Magánkórházban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgenfelvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

A felső szemhéj korrekciójához az úgynevezett áthajtási redőben történik meg a bemetszés, ezt követi a felesleges bőrszövet eltávolítása. Az alsó szemhéj plasztikája során a szempillák alatti vonalba kerül a metszés, majd a plasztikai sebész innen is eltávolítja a lecsúszott lágyrész megfelelő szakaszát, felpreparálva a megereszkedett izmot is. Nem minden esetben képződnek zsírtáskák a szem alatt, ha mégis, azok a szemüreg felől, rejtett metszésen keresztül kerülnek eltávolításra. A szemhéjplasztikát általában helyi érzéstelenítésben végezzük, mivel a műtét során fontos, hogy Ön együttműködjön plasztikai sebészünkkel, kérésre tágra nyissa vagy lehunyja a szemét. Bizonyos esetekben azonban lehetőség van altatás alkalmazására, ez az orvosi szakvélemény függvénye. A beavatkozás végén a plasztikai sebész ragasztókötést helyez el a műtött területen, hogy megakadályozza a sebfertőzést, és csillapítsa az érintett területen az ödéma képződést. 

Gyógyulás, utókezelés

Szemhéjplasztika után Ön mindössze hatórás megfigyelést követően hazatérhet otthonába. Az 5. napon kerülhet sor a varratok eltávolítására. Bár minden egyéb esetben kizárólag felszívódó varratokkal dolgozunk, szemhéjplasztikánál ez nem kivitelezhető, mivel egészen apró öltésekről van szó, és a feltűnő hely miatt sem lenne célszerű megvárni, míg a speciális varratok maguktól felszívódnak. Az érintett terület napokon át duzzadt és véraláfutásos lesz, a tünetek enyhítésére hideg kamillás borogatást javaslunk. Alváshoz célszerű felpolcolnia a fejét, napi tevékenysége közben pedig még két héten át kerülje a hajolgatást, a megerőltető fizikai tevékenységet, ez idő alatt sminket se használjon. Két hét után fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra az 5. és a 14. napon valamint a 6. és 12. héten kerül sor. A szemhéjplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés lehet. 

 

Kérjen időpontot online!