+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Ránctalanítás botox kezeléssel

A botulinum toxin – rövid nevén botox – injekciót elsősorban a mimikai ráncok elsimítására, illetve elmélyülésük megakadályozására szoktuk alkalmazni. Kevésbé közismert, hogy ez a módszer alkalmas a szemöldök megemelésére, a szemrés nyitottságának fokozására, „tic”-jellegű arcrángások, migrénes fejfájást okozó érgöcsök megszüntetésére a felső fogíny kivillanásának korrekciójára, ajakformálásra, illetve a túlzott mértékű izzadás csökkentésére a hónalj, talp és tenyér területén. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és választ ad felmerülő kérdéseire, illetve beszélnek a kezelés hatására várható eredményekről.

 

Előkészületek

A botox injekció használata nem igényel előkészületeket. 

A beavatkozás menete

A helyi érzéstelenítésben végzett botox kezelés során a plasztikai sebész a botulinum toxin hígított oldatát fecskendezi a kezelendő terület mimikai izomzatába, az előre megtervezett és bejelölt pontokon. A leggyakrabban a szemkörnyéken és a homlokon alkalmazzunk az eljárást. A hatás függ többek között a felhasznált hatóanyag mennyiségtől és a beadás helyétől. A beavatkozást nagyjából 15 percet vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

Általánosan elmondható, hogy kb. 72 óra elteltével áll be a teljes hatás, ezért ez idő alatt nem javasoltak az extrém testhelyzetek (pl.: mélyen előre hajlás) mert így a hatóanyag esetlegesen átszivároghat más területekre. Egyes esetekben enyhe duzzanat, bevérzés jelentkezhet a szúrás helyén, a legritkább, hogy zsibbadás, múló fejfájás vagy hányinger, de ezek rövid időn belül maguktól megszűnnek. Hogy az izmok milyen mértékben blokkolódnak, az függ a beadott anyag mennyiségétől és az egyéni adottságoktól is. Általánosságban elmondható, hogy a kezelés megismétlésére 4-5 hónap után kerülhet sor, de az egyedi paraméterek függvényében ez az idő lehet hosszabb vagy rövidebb is. Mélyebb ráncok esetében, egy héttel a botox kezelést követően lehetőség van hyaluronos ráncfeltöltésre is, így az eredmény még harmonikusabb lesz.

 

Kérjen időpontot online!