+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Pszichiátria

A pszichiátria a lelki betegségek felderítésével és gyógyításával foglalkozik - ennek módszere lehet pszichoterápia vagy gyógyszeres kezelés. A pszichoterápia során a hangsúly a lelki probléma részletes átbeszélésén és a terápiás kapcsolaton van. 

Sokszor nem könnyű a pszichiátriai betegségek felismerése, mert a lelki panaszok gyakran jelentkezhetnek olyan tünetek formájában is (fulladás, mellkasi szorítás stb.) amelyek szervi betegség tüneteire hasonlítanak. Amennyiben a páciens panaszait vizsgálva kezelőorvosa kizárta a szervi betegség lehetőségét, de a tünetek továbbra is fennállnak, lehetséges, hogy a háttérben lelki problémák állnak. 

Intézményünkben kezeljük a depresszió különféle formáit, a szorongásos zavarokat, kényszerbetegségeket, pánikbetegségeket, evési zavarokat (anorexia nervosa, bulimia) alvászavarokat, valamint az életvezetésben és a párkapcsolatban jelentkező nehézségek lélektani okát. 

Sok esetben szükség lehet a gyógyszeres kezelésre, de fontos a pszichoterápiás szemlélet is, és a kezelések során az önismeret fejlesztése, illetve a tünetek hátterében meghúzódó lelki okok feltárása. Panaszaitól és céljaitól függően sokszor maga a páciens dönthet a gyógyszeres kezelés vagy a pszichoterápia mellett, de a két módszer hatékonyan kombinálható is egymással.

 

Kérjen időpontot online!