+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Proktológia

A proktológia a végbél és környezetének megbetegedéseivel, illetve gyógyításával foglalkozik.

E terület megbetegedése változatos tüneteket okoz; ez lehet fájdalom, duzzanat, vérzés, váladékozás, viszketés. 

A végbél betegségei közül kiemelendőek a fertőzéses és nem-fertőzéses eredetű gyulladások, sipolyok, berepedések, a vénás hálózat kitágulása okozta problémák (aranyér), valamint jóindulatú és rosszindulatú daganatok. 

Proktológia - a végbélrák kezelése

A vastagbélrák ma a második leggyakrabban előforduló daganat a férfiak, a harmadik a nők esetében. Már gyanú esetén is indokolt a teljes kivizsgálás, a minél koraibb diagnózis érdekében az ambulánsan elvégeztethető évenkénti szűrést javasoljuk.

A célzott vizsgálatok után a páciensek 90 százaléka konzervatív gyógyszeres kezeléssel, vagy ún. instrumentális beavatkozással (gumigyűrű ligatura, fotokoaguláció, stb.) igen jó eredménnyel gyógyítható. Tíz beteg közül mindössze egynél szükséges a műtét.

A különösen fájdalmas beavatkozások (pl. az előrehaladott állapotban lévő aranyér betegség kezelése) vagy nagyobb műtétek elvégzéséhez (rosszindulatú daganat eltávolítása, stb.) kórházi felvétel és megfigyelés szükséges.  A kórházi bennfekvés hosszát a beavatkozás típusa és a páciens állapota határozza meg.

 

Kérjen időpontot online!