+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Nyakplasztika

Az öregedési folyamatok velejárója, hogy a bőr veszít rugalmasságából, bár ennek mértéke egyénenként nagyon eltérő lehet, mint ahogy egyes emberekre inkább a ráncok kialakulása, másokra elsősorban a bőr megereszkedése vagy épp e két jelenség együttese jellemző. Amikor a non-invazív módszerek – kozmetikai kezelések, lézeres eljárások – már nem segítenek kellő mértékben, a nyak bőrének „fiatalítása”, feszesítése plasztikai beavatkozással érhető el. Bizonyos esetekben elegendő a helyi zsírleszívás, máskor azonban műtét elvégzése is indokolttá válhat, hogy optimális hatást érjünk el. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

 

Előkészületek

A nyakplasztikát megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. A Dr. Rose Magánkórházban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

A nyaki zsírleszívást a fülek mögött megejtett rövid bemetszéseken keresztül végzi el plasztikai sebészünk, vákuumos módszerrel. Amennyiben a bőr kötőszövete annyira meggyengült, hogy szükségessé válik a bőrfelesleg kimetszése is, a vágásokat szintén a fül mögött és a hajas bőrön kell megejteni. Bizonyos esetekben sor kerülhet a szétvált nyakizmok egyesítésére is. Az altatásban végzett nyakplasztika általában 1-1,5 órát vesz igénybe. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. 

Gyógyulás, utókezelés

A nyakplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el kórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét után két héten át rugalmas szorítópántot kell viselnie, amit mi biztosítunk az Ön számára. A nyakplasztika után érzékenység, duzzanat és véraláfutások előfordulhatnak, de ezek néhány nap alatt elmúlnak. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. Ha műtétre is sor került, a látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. A nyakplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés lehet.

 

Kérjen időpontot online!