+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Nyak- és dekoltázsfiatalítás dermafixszel (kollagén indukciós terápia)

Mikor indokolt a dermafixszel történő nyak- és dekoltázsfiatalítás?

A kezelést azoknak ajánljuk, akik műtét nélküli beavatkozással szeretnék a nyakat és a dekoltázst látványosan feszesebbé tenni. Az idő előre haladtával természetes jelenség, hogy ezek az igen vékony, érzékeny bőrfelületek veszítenek rugalmasságukból, petyhüdtté válnak. A dekoltázs területén nyomot hagyhatnak továbbá a környezeti hatások, például a szmog és a káros UV-sugárzás, illetve bizonyos életmódbeli szokások is, mint a dohányzás vagy a drasztikus fogyókúrázás. A hormonális változások, köztük a várandósság időszaka szintén megterhelheti ezt a bőrfelületet, azonban feszessége műtét nélküli beavatkozással visszaállítható, így akár évekkel kitolható egy esetleges plasztikai beavatkozás.  

Előkészületek        

A kezelés előtt állapotfelmérésre van szükség, melyet a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet bőrgyógyásza végez. A konzultáció alkalmával szakorvosunk az Ön igényei alapján ad személyre szabott szakvéleményt, tájékoztat az eljárás pontos menetéről, illetve javaslatot tesz arra, hogy indokolt lehet-e arc-, vagy szemkörnyék-fiatalítással is kiegészíteni a kezelést. A dermafix eljárás során a kezelést végző szakember apró tűszúrások segítségével indítja be a kollagén-, illetve elasztintermelést a bőrben, az alkalmazott eszközön azonban állítható a tű hossza, így az Ön bőre igényeinek megfelelően változtatható a kezelés mélysége. Fontos, hogy amennyiben részt vett már bármilyen az arcot, a nyakat vagy a dekoltázst érintő beavatkozáson, akár dermafix kezelésen, jelezze azt kezelőorvosunknak, mivel ez az információ befolyásolhatja a személyre szabott kezelési tervet.

A beavatkozás menete

A bőrgyógyász az összesen 30-60 percet igénybe vevő beavatkozást a nyak- és a dekoltázs szakszerű fertőtlenítésével kezdi. Ezután speciális érzéstelenítő krém biztosítja a kezelés fájdalommentességét, hiszen a bőrfeszesítés során a szakorvos egy tollhoz hasonló eszközzel, adott frekvenciával apró tűszúrásokat ejt a bőrön különböző mélységekben, hogy később a sebgyógyulási folyamatok serkentsék a bőr természetes feszesítő anyagainak termelődését. Eközben speciális feszesítő hatóanyagokat is bejuttat a nyak- és a dekoltázs finom bőrének mélyebb rétegeibe. A használt tű vékony, gyémántcsiszolású, a bőr felszíni rétegét csak minimálisan károsítja, nem szaggatja fel azt. Az eljárás befejezéseként a bőr megnyugtatására növényi őssejteket, polipeptideket és hialuronsavat tartalmazó maszkot, illetve fényvédő krémet visz fel a szakember a kezelt bőrfelületre. A kezelést 3-4 hét múlva ajánlott megismételni.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Amennyiben 3-4 hetente, összesen 4 kezelés történik, a nyak és a dekoltázs bőre ragyogóbbá válik, megemelkedik, a ráncok kisimulnak, a pórusok összehúzódnak és halványodnak a hegek is. Számottevő fiatalító hatás az első kezelést követő második hónap után látható, mivel ennyi időre van szüksége a bőrnek a kollagén- és elasztintermelés beindításához. Ezzel együtt már a kezelés után észrevehető, hogy a bőr feszesebb és rugalmasabb.

Gyógyulás, utókezelés

Mivel nem műtéti eljárásról van szó, nincs felépülés idő sem, akár másnaptól folytathatja szokásos teendőit. Csupán enyhe bőrpír jelentkezhet az első napokban, amennyiben ezt nem tapasztalja, szakorvosaink évszaktól függetlenül akkor is javasolják, hogy két hétig használjon minden nap minimum 30 faktoros napvédő készítményt.