+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Mellnagyobbítás

Ma már szinte rutinműtétnek számít a mellnagyobbítás. Látszik ez abból is, mennyit változott a megítélése az elmúlt évtizedben. Korábban senki sem beszélt szívesen arról, ha ilyen műtéten esett át, napjainkban azonban egyre inkább felvállalható, ha valaki vonzóbbnak érezné magát nőiesebb idomokkal. Az okok között szerepelhet a mellek megereszkedése is, ami bizonyos esetekben implantátum behelyezésével korrigálható, illetve ezt a megoldást alkalmazhatjuk aszimmetria esetén is. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. A felhasznált implantátumok német és brazil márkák, melyekre élethosszig tartó garanciát vállal a gyártó.

 

Előkészületek

A mellnagyobbítást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Plasztikai Intézetünkben minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgenfelvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

Az altatásban végzett beavatkozás során plasztikai sebészünk néhány centiméteres bemetszést ejt a mell alatt, ezután helyezi be a megfelelő formájú és méretű implantátumot a mirigyek vagy az izom alá. A beavatkozás lezárásakor kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 1 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A mellnagyobbítás után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális melltartót – melyet mi biztosítunk az Ön számára – négy héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. A mellnagyobbítás után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, a mellbimbók érzékenységének átmeneti megváltozása, a mellek aszimmetriája lehet. 

 

Kérjen időpontot online!