+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Mellkisebbítés

Bár az esetek többségében a nőknél inkább a kis mellméret vált ki önértékelési zavart, a túl nagy keblek épp úgy ébreszthetnek gátlásokat, miközben hátfájást, gerinc problémákat is okozhatnak. Megnehezítik a divatos ruhadarabok kiválasztását, és gyakran a sportolást is. A mellméret műtéti úton kisebbíthető, így kialakítható a kívánt forma is. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

 Előkészületek

A mellkisebbítést megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Intézetünkben minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükségessé válhat egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

Az altatásban végezett mellkisebbítés során a bemetszések szempontjából kétféle megoldás alkalmazható. Kisebb korrekció esetén sebészünk bemetszést ejt a mellbimbó udvara körül, és onnan kiindulva, vízszintes irányban az úgynevezett emlőárok irányába. Nagyobb mértékű szövetfelesleg esetén egy további vágásra is szükség van, az emlőárok vonalában, a mell alatti redőben. Ezután kerül eltávolításra a zsírszövet, és a mirigyállomány egy része, valamint a felesleges bőr. Plasztikai sebészünk a beavatkozás lezárásakor kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 2,5-3 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A mellkisebbítés után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális melltartót – melyet mi biztosítunk az Ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. A mellkisebbítés után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, a mellbimbók érzékenységének átmeneti megváltozása, a mellek aszimmetriája lehet.

 

Kérjen időpontot online!