+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Mellfelvarrás

Akármilyen rugalmas is a női kötőszövet, a mellek a genetikai adottságok, a szoptatás vagy akár kisebb mértékű fogyás következtében akár már egészen fiatal korban is megereszkedhetnek, elveszíthetik kerek formájukat. Ha a bőr olyan erősen megnyúlt, hogy implantátum behelyezésével már nem érhető el a keblek kívánt mértékű megemelése, mellfelvarrásra lesz szükség. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. Fontos tudnia, hogy az esetek 50 százalékában a lehető legjobb, legesztétikusabb eredmény eléréséhez szükség lehet implantátum behelyezésére is. A felhasznált implantátumok német és brazil márkák, melyekre élethosszig tartó garanciát vállal a gyártó.

Előkészületek

A mellfelvarrás beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. A Dr. Rose Magánkórházban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

Az altatásban végezett mellfelvarrás során a bemetszések szempontjából kétféle megoldás alkalmazható. Kisebb korrekció esetén sebészünk bemetszést ejt a mellbimbó udvara körül, és onnan kiindulva, vízszintes irányban az úgynevezett emlőárok irányába. Nagyobb mértékű bőrfelesleg esetén egy további vágásra is szükség van, az emlőárok vonalában, a mell alatti redőben. Ezután kerül eltávolításra a felesleges bőr, és plasztikai sebészünk a meglévő mirigyállomány tömörítésével alakítja ki a kívánt formát, szükség esetén behelyezi a kiválasztott formájú és méretű implantátumot is. Ezután a mellbimbókat rögzíti a megfelelő anatómiai helyzetben. Mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségektől. A teljes beavatkozás 2-2,5 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A mellfelvarrás után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális melltartót – melyet mi biztosítunk az Ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. A mellfelvarrás után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, a mellbimbók érzékenységének átmeneti megváltozása, a mellek aszimmetriája lehet. 

 

Kérjen időpontot online!