+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Lézeres szőrtelenítés

A kezelést azoknak a pácienseinknek javasoljuk, akik végleges megoldást keresnek a világosbarna és a sötét szőr eltávolítására. A nők nemcsak a lábak, karok, bikinivonal és hónalj területén, hanem az arcon lévő szőrszálaktól is megszabadulhatnak a kezeléssel, a férfiak leggyakrabban a mellkas, hát, illetve hónalj felületén veszik igénybe a szolgáltatást. A végleges szőrtelenítéssel megelőzhető az egyéb szőrtelenítési módszerek során gyakran tapasztalt bőrpír, szőrbenövés és szőrtüszőgyulladás is.

Előkészületek

A kezeléssorozatot minden esetben konzultáció előzi meg. Bőrgyógyász szakorvosunk megbizonyosodik arról, hogy a szőrteleníteni kívánt felület alkalmas a kezelésre, illetve megvizsgálja a bőrtípust, a szőrszálak minőségét. Majd felállít egy kezelési tervet annak érdekében, hogy a garantált eredményt a legkevesebb számú beavatkozással érje el.

Az első kezelés előtt szükséges, hogy a bőrfelület ne legyen sima, szőrtelen, így az azt megelőző hetekben ellenjavallt a gyantázás és az epilálás, kizárólag borotva használatát ajánljuk. A kezeléshez néhány milliméter hosszú szőrszálakra van szükség a maximális hatékonyság érdekében, így az azt megelőző napokban már ne szőrtelenítsen. A lézeres szőrtelenítés előtti 3-4 hétben szintén érdemes tartózkodnia a napsugárzástól, a szoláriumozástól, illetve fontos konzultálnia a kezelő szakorvossal a megfelelő napi vitaminbevitellel kapcsolatban is. 

A kezelés menete

A lézeres szőrtelenítés kíméletes és fájdalommentes. A bőr alapos fertőtlenítését követően a szakember zselés anyagot helyez a kezelni kívánt bőrfelületre. A kezelést csúcsminőségű lézertechnológiával, a Lumenis LightSheer DUET diódalézerrel végzi. A lézerfény célzottan a szőrteleníteni kívánt bőrfelületre jutva elnyelődik a szőrtüszőben, majd roncsolja azt. Végül a szakember speciális készítménnyel nyugtatja a bőrt. A szőrtelenítés nagyjából 20-70 percig tart, teljes időtartama alatt javasolt védőszemüveget viselni.

Milyen eredményeket várhat a lézeres szőrtelenítéstől? 

A bőr pigmentációjától és a szőr minőségétől függően 5-6 kezelés után a szőrtüszők elpusztulnak, legfeljebb apró pihék találhatók majd a kezelt bőrfelületen. Érdemes tudni, hogy minél világosabb a bőr, illetve minél sötétebb a szőrzet, annál hamarabb tapasztalhat eredményt. A kezelések között 6-8 hét, később 3 hónap telik el. 

Gyógyulás, utókezelés

Nincs szükség speciális utókezelésre. Amennyiben a lézeres szőrtelenítés következtében enyhe bőrpírt tapasztal, nyugtató krém használata javasolt. Szintén fontos még egy hónapig kerülni a napsugárzást, a szoláriumozást, illetve hagyni, hogy a roncsolódott szőrszálak maguktól távozzanak a szőrtüszőkből.

 

Kérjen időpontot online!