+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Kombinált mellplasztika

Napjaink egyik leggyakrabban végzett műtéte a mellnagyobbítás, melynek célja a harmonikus, esztétikus méret és forma elérése. Bizonyos esetekben azonban pusztán az implantátum behelyezése ehhez nem elegendő – ha a mellek túlságosan kitágultak, megereszkedtek, a plasztikai beavatkozás során szükségessé válhat megemelésük, a bőr egy részének kimetszésével. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. A felhasznált implantátumok német és brazil márkák, melyekre élethosszig tartó garanciát vállal a gyártó.

Előkészületek

A kombinált mellplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Plasztikai Intézetünkben minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

Az altatásban végezett kombinált mellplasztika során sebészünk bemetszést ejt a mellbimbó udvara körül, majd attól lefelé, függőleges irányba haladva, és erre merőlegesen az úgynevezett emlőárokban. Ezután helyezi be a megfelelő formájú és méretű implantátumot a mirigyek vagy az izom alá. Az ideális forma kialakításához eltávolítja a felesleges zsírszövetet és bőrt, szükség esetén a mirigyállomány egy részét. Ezután a mellbimbókat rögzíti a megfelelő anatómiai helyzetben. Mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 2,5 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A kombinált mellplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális melltartót – melyet mi biztosítunk az Ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. A kombinált mellplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, a mellbimbók érzékenységének átmeneti megváltozása, a mellek aszimmetriája lehet.

 

Kérjen időpontot online!