+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Kisajak plasztika

A kisajkak eltúlzott mérete a ruhával való mechanikai súrlódás következtében fájdalmat is kiválthat, de emellett mint esztétikai hiba, komoly frusztrációt okozhat. A kisajak műtéti úton megkisebbíthető. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha Ön a beavatkozás mellett dönt.

 

Előkészületek

A kisajak plasztika beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. A Dr. Rose Magánkórházban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. A hüvelyplasztika elvégzésére a legalkalmasabb időpont a menstruáció után 3-4 nappal lehet, mivel így a sebek begyógyulhatnak a következő havi vérzésig. 

A műtét menete

Plasztikai sebészünk helyi érzéstelenítést alkalmazva – kérésre lehetséges az altatás is - kimetszi a kisajakból a felesleges részeket, kialakítva az ideális formát. Mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 1 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A kisajak plasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtétet követően Önnek fokozottan ügyelnie kell a megfelelő intim higiéniára. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet. Ezután fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett, de a szexuális együttléttől hat héten át tartózkodnia kell. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A sebek körülbelül 2 hét alatt gyógyulnak be, a végleges forma pedig 2-3 hónapon belül alakul ki. A kisajak plasztika után szövődményre kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges gyulladás, utóvérzés, átmeneti vizeletürítési nehézség lehet.

 

Kérjen időpontot online!