+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Inkontinencia szalag beültetése

A nők jelentős része tapasztal vizeletcsepegést, akaratlan vizeletvesztést (inkontinenciát) valamikor élete során. A hátterében húzódó ok azonban gyakran nem kerül kivizsgálásra, mivel kellemetlen lehet beszélni az ilyen jellegű panaszokról. Pedig a legtöbb esetben csak átmeneti tünetekről van szó, mert a kiváltó okok, (pl. alsó húgyúti gyulladás) viszonylag gyors gyógyulásával, illetve a várandósság és szülés körüli időszak elteltével megszűnik a probléma. Azért fontos azonban a panaszok szakszerű kivizsgálása, mert bizonyos esetekben (pl. vizeletvesztés, fájdalom, szexuális zavar) a tünetek egyre erőteljesebbé, kellemetlenebbé válhatnak.

Elsőként a háziorvost, a nőgyógyászt vagy urológust érdemes felkeresni, majd speciális rendelésen kivizsgálni a háttérben húzódó, kiváltó okokat, ahol a kezelőorvos személyre szabott gyógyítási tervet is készít.

Amennyiben még csak enyhe tünetek állnak fenn, egyszerűen, gyógyszeres kezeléssel vagy intimtornával helyreállítható a női szervek egészsége, újra elérhető a panaszmentesség. Előfordulhat azonban, hogy több probléma is kapcsolatba hozható a tünetekkel, mint például a kismedencei szervek (húgyhólyag, méh, végbél) süllyedése. Ilyenkor szükséges egy alapos kivizsgálás, melynek alapján a szakorvos felállíthatja a pontos diagnózist, és meghatározhatja, milyen műtéti kezelés hozhat végleges megoldást. Bizonyos új, innovatív műtéti technikáknak köszönhetően akár 90 százaléknál is nagyobb hatékonysággal szüntethetők meg a panaszok, akár egyetlen beavatkozással helyreállítható a kismedence.

A téma kapcsán a következő területeken nyújtunk szakmai segítséget:

  • medencefenék rekonstrukció
  • hólyagsérv
  • cisztokele
  • stressz inkontinencia
  • inkontinencia műtét 
  • hüvely háló és hüvely szalag beültetés (TOT és TVT szalagműtétek)
  • hüvelyszűkítés

Kérjen időpontot online!