+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Hüvelyplasztika

A hüvely izomzatának meglazulása nem csak szexuális problémákhoz vezethet, de vizelet visszatartási nehézséget is okozhat. A háttérben állhat a szülés okozta károsodás, de egyéni adottságok szerint a kor előrehaladta is gyengíti a területhez tartozó izomzatot. A plasztikai beavatkozás a mellső- és hátsó hüvelyfal megemelésével teszi ismét feszesebbé a hüvely izmait. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

 

Előkészületek

A hüvelyplasztika beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. A Dr. Rose Magánkórházban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. A hüvelyplasztika elvégzésére a legalkalmasabb időpont a menstruáció után következő 7-10 nap – mivel így a sebek begyógyulhatnak a következő havi vérzésig. 

A műtét menete

Plasztikai sebészünk és nőgyógyászunk közösen határozzák meg, szükség van-e az adott esetben mellső- és a hátsófali korrekcióra is, vagy elegendő ezek közül csak az egyiket elvégezni. A mellső fali plasztika során hosszanti bemetszéseken kerül felpreparálásra a húgycső alatti nyálkahártya. Ezután kerül alátámasztásra – megemelésre – maga a húgyhólyag, és eltávolításra a felesleges hüvelyfali rész. A hátsó hüvelyplasztika a felesleges hám eltávolítását jelenti a kijelölt részen, majd a kétoldali izmok egyesítését. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 1 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A hüvelyplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtétet követően Önnek fokozottan ügyelnie kell a megfelelő intim higiéniára. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet. Ezután fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett, de a szexuális együttléttől hat héten át tartózkodnia kell. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A hüvelyplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges gyulladás, utóvérzés, átmeneti vizeletürítési nehézség lehet.

 

Kérjen időpontot online!