+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Homlokplasztika

A homlok izmainak és bőrének meglazulása fáradt, esetleg szomorkás karaktert adhat az arcnak. A megjelenő mélyebb, harántirányú ráncok tovább rontják az összképet, és egy bizonyos ponton túl, már nem elegendőek a non-invazív szépészeti eljárások – például botox injekció – a probléma orvoslásához. A plasztikai sebészet kínálta lehetőség az endoszkópos homlok- és szemöldökplasztika, mely az izmok és a bőr feszesítésével teszi ismét fiatalosabbá a megjelenést. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, megismerteti Önt az alkalmazható technikákkal, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

 

Előkészületek

A homlok- és szemöldökplasztika beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Intézetünkben minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően.

A műtét menete

A beavatkozás során plasztikai sebészünk a hajtő vonalában ejt apró bemetszéseket. Ezeken keresztül juttatja be a bőr alá azt az endoszkópot, melynek segítségével megemelhetők a lágy részek, megfeszíthetőek és a csonthoz vagy a csonthártyához rögzíthetőek az izmok, így elsimíthatóak a ráncok is. Az újabb mimikai ráncok kialakulása a megfelelő izomrostok átvágásával vagy részleges eltávolításával érhető el. Az altatásban végzett homlokplasztika általában 2 órát vesz igénybe. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől.

Gyógyulás, utókezelés

A homlokplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.

A homlok- és szemöldökplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés lehet.

 

Kérjen időpontot online!