+36 1 377 6737 Időpont foglalás

HIFU - fókuszált ultrahang kezelés

Mikor indokolt a HIFU (High Intensity Focused Ultrasonic) kezelés?

A kezelést azoknak a nőknek és férfiaknak ajánljuk, akik műtéti beavatkozás, felépülési idő és szövődmények nélkül szeretnék feszesebbé, ránctalanabbá tenni az arc és a dekoltázs, illetve a térd, comb vagy kar felületét. Az eljárás kiválóan alkalmazható a szemöldök, a nyak és a toka emelésére, a szarkalábak csökkentésére. Mélyen a bőrbe hatolva üdébbé, ragyogóbbá, feszesebbé teszi a bőrt, egyéb bőrfiatalító kezelésekkel is kombinálható. Ajánlott még a bőrtónus, a bőrtextúra javítására, a fakó, sápadt bőrszín korrekciójára, illetve az esetleges plasztikai beavatkozások késleltetésére akár 20-30 éves kortól. Az FDA által jóváhagyott, személyre szabott HIFU kezelést minden esetben bőrgyógyász szakember végzi úgynevezett E-clip HIFU technológiával, orvosi minősítéssel rendelkező géppel, garantálva az eljárás biztonságát.

Előkészületek

Első alkalommal konzultációt javaslunk bőrgyógyász szakorvosunkkal, aki a bőrterület állapotát felmérve tájékoztatja a lehetséges bőrfiatalító eljárásokról. A bőrgyógyász az Ön kívánságait, a korábban esetlegesen igénybe vett fiatalító és egyéb, a kezelni kívánt bőrfelületet érintő beavatkozásait figyelembe véve tesz személyre szabott javaslatot a kezelés menetére. Az HIFU kezelés már közvetlenül az első konzultáció után is elvégezhető évszaktól függetlenül.  

A HIFU kezelés menete

A bőrgyógyász szakorvos először megtisztítja a kezelni kívánt bőrfelületet, majd érzésteleníti azt, így az eljárás csupán némi melegségérzettel jár. A bőr minősége és a kezelni kívánt bőrprobléma jellege alapján kiválasztja a megfelelő kezelőfejet, beállítja az ultrahang-energia erősségét és behatolási mélységét. Az ultrahang a bőr felsőbb rétegeire nem hat, nem okoz felhám-sérüléseket. A bőr felszínén áthatolva képes bejutni és elnyelődni a mélyen bőr alatti, izomfelszíni rétegekben, ahol mikrosebeket ejtve, lokalizált hőkárosodás révén indítja be a bőr rugalmasságáért felelős kollagén- és elasztinrostok termelődését. Az ultrahangos eljárás végeztével a bőrgyógyász utókezelést végez. A HIFU kezelés teljes időtartama kb. 60 perc. 

Milyen eredményeket várhat a kezeléstől?

Az E-clip HIFU berendezés erős ultrahang energiával rendelkezik, és képes a többi ultrahang berendezésnél mélyebbre hatolni a bőrben, így még hatékonyabb bőrfeszesítést tesz lehetővé. Ugyanakkor nem okoz sérüléseket egyéb típusú HIFU készülékekhez képest, a kezelés nem jár égési sérüléssel. Mivel a kezelőfej nem egy sor, hanem egyszerre 11 sor belövésére képes, az eljárás gyors és hatékony, egyenletes feszességet biztosít. Már egyetlen kezelés is azonnal látható, természetes eredményt nyújt, az azt követő három hónapban további, folyamatos, intenzív bőrmegújulást tesz lehetővé, így a maximális hatás 2-3 hónap múlva látható. Az eredmény 1,5-2 évig tart, ezután fenntartó kezeléseket javaslunk, melyek évente legfeljebb kétszer, félévente ismételhetőek. 

Gyógyulás, utókezelés

A HIFU kezelés után azonnal visszatérhet szokásos tevékenységeihez és sminkelhet is. Felépülési idővel tehát nem kell számolni, mivel nem műtéti eljárásról van szó, a kezelés mellékhatásaként legfeljebb néhány órán át tartó bőrpír, minimális duzzanat jelentkezhet. Fontos azonban, hogy még 2 hétig javasoljuk a bőr felhevülésével járó tevékenységek, mint a napozás, a szoláriumozás, a szaunázás és a testedzés kerülését. Nem ajánljuk még a bőr pórusait tömörítő bőrápoló készítmények alkalmazását (pl. radírozó, hámlasztó, tonizáló, a bőr árnyalatát módosító termékek), hétköznapokon pedig javasoljuk a minimum 30 faktoros fényvédő krém használatát.

Kérjen időpontot online!