+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Hasplasztika

Hogy a has bőre zavaró mértékben megnyúlik, ráncossá válik, annak oka lehet a terhesség vagy egy komolyabb súlyváltozás. Ez az elváltozás nem csak esztétikai értelemben okozhat frusztrációt, de kényelmetlenné teheti a sporttevékenységet is, és erősen megnehezítheti a divatos öltözködést. Korrekcióra a felesleges bőrterület és zsírszövet eltávolításával van lehetőség, miközben elvégezhető a hasfal izmainak megfeszítése is. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

Előkészületek

A hasplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Kórházban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A hasplasztika műtét menete

Hasplasztika során a plasztikai sebészünk az egyik csípőcsont irányából a másik felé, a köldök alatt elhaladva ejt hosszanti bemetszést, az úgynevezett bikini-vonalban. Ezután távolítja el a felesleges zsírszövetet, és bőrt, megerősíti a megfelelő hasizmokat, az esetek többségében pedig a köldök áthelyezésére is szükség lesz. Nem ritka, hogy kiegészítésként zsírleszívást szükséges alkalmazni deréktáji területen. Tudnia kell, hogy a hasplasztika általában két vagy többszakaszos műtét. Az első hasplasztikát követően, általában fél év elteltével kiegészítő beavatkozásra lehet szükség. Ilyen például a zsírleszívás vagy a hegkorrekció. 

Az altatásban végezett hasplasztika során sebészünk a műtéti bemetszést a törzsre merőlegesen, nagyjából a csípő vonalában ejti meg. Ezután kimetszi a felesleges bőrt és zsírszövetet, egyesíti a megnyúlt, szétvált hasizmokat, a köldököt eredeti anatómiai helyzetében rögzíti. Végül behelyezi a váladék elvezetésére szolgáló drain csöveket, melyek a hasfalban 48 órán át maradnak bent. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 4-6 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A hasplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet, ám azt javasoljuk, három héten át még felsőtörzsét alápolcolva aludjon, álló helyzetben pedig enyhén hajlott tartást vegyen fel. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális szorító ruhát – melyet mi biztosítunk az Ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 21. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.

A hasplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés, a hasfal átmeneti érzéketlensége lehet.

 

Kérjen időpontot online!