+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Gynecomastia

Mellük formája nem csak a nőknek okoz olyan gyakran, sok férfi keresi fel a plasztikai sebészt azért, mert túl nőies formájúnak tartja ezt a testrészét. A jelenséget gynecomastiának nevezzük, okozhatja hormonális probléma, elhízás vagy a testépítéshez kínált kémiai szerek túlzott használata. A megoldás a gynecomastia mellkisebbítő plasztikai beavatkozás, melynek során a felesleges szöveteket eltávolítjuk. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

 

Előkészületek

A gynecomastia plasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. A Dr. Rose Magánkórházban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

Az altatásban végezett beavatkozás során sebészünk a műtéti bemetszést a mellbimbó udvara körül ejti meg. Ezután távolítja el a zsírszövetet és a mirigyállomány egy részét, valamint szükség esetén a felesleges bőrrészt, de akár zsírleszívást is alkalmaz a területen. Mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 1,5 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A gynecomastia után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális szorítókötést – melyet mi biztosítunk az Ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. A gyenecomastia után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés, a mellbimbók érzékenységének átmeneti megszűnése lehet.

 

Kérjen időpontot online!