+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Gasztroenterológia

A szakterület az emésztőrendszer – szájüreg, nyelőcső, gyomor, vékonybél, vastagbél, hasnyálmirigy, máj és epe – betegségeivel foglalkozik.

A gasztroenterológusunkat leggyakrabban a következő panaszok előfordulásakor keresik fel: gyomorbántalmak, máj- és epehólyag rendellenességek, hasnyálmirigy problémák, székelési szokások megváltozása, emésztési zavarok, hasi fájdalom, gyomorégés, haspuffadás, teltségérzet, rossz lehelet, émelygés, rendszeres hányinger. 

Pácienseink panaszainak és kórtörténetének feltérképezése után szakorvosaink döntenek a szükséges vizsgálatokról, melyek lehetnek laboratóriumi vizsgálatok (vér-, vizelet- vagy székletvizsgálat), képalkotó vizsgálatok (pl. hasi ultrahang, röntgen, CT vizsgálatok), endoszkópos vizsgálatok (gyomortükrözés, vastagbéltükrözés), vagy speciális tesztek (pl. Helicobacter kilégzési teszt).

A vizsgálatok zöme teljesen fájdalommentes. A gyomor- és a vastagbéltükrözés kétségtelenül kellemetlen érzéssel járó beavatkozások, kérésre azonban bódításban, illetve altatásban is elvégezzük ezeket.

 

Kérjen időpontot online!