+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Fülplasztika

A túlságosan elálló vagy aránytalanul nagy fül korrekciója során nem csak a füleknek a koponyával bezárt szöge csökkenthető, illetve a fülkagylóív finomítható, de kisebbíthetők a fülcimpák is. A beavatkozás legkorábban 10 éves korban végezhető el, aminek megvan az az előnye, hogy fiatal korban a porc és a fülkagyló rugalmassága folytán még könnyebben formálható. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

 

Előkészületek

A fülplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Plasztikai Intézetünkben minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgenfelvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

A fülnek a koponyával bezárt ideális szöge 15-20 fokos, az altatásban végezett beavatkozás során plasztikai sebészünk ezt az állapotot igyekszik létrehozni. A fülkagyló hátsó részén ejtett bemetszésen keresztül távolítja el a megfelelő porcos részeket, elvégzi az egyenetlenségek korrekcióját, kimetszi a felesleges bőrrészt, majd a fület a megfelelő szögben rögzíti. Sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 1 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A fülplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el kórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A fülműtét másnapján plasztikai sebészünk nyomókötést helyez fel sebeire, otthonába térve pedig még két héten át szükséges éjjel-nappal teniszpántot viselnie. Az első két hétben kerülnie kell minden megerőltető fizikai tevékenységet. Ezután fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.

A fülplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés, illetve a két fül közötti aszimmetria lehet.

 

Kérjen időpontot online!