+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Frakcionált co2 lézeres kezelés

A kor előrehaladtával, illetve a napsugárzás és a stressz hatására bőrünk veszít ragyogásából, feszességéből, főként az arc, nyak, dekoltázs és kézfej felületén apró és mélyebb ráncok, bőrhibák jelennek meg. A megereszkedett bőr üdeségének visszaállítására, a táskák, aknék, hegek, pigmentfoltok és egyéb bőregyenetlenségek műtét nélküli korrekciójára szolgál a frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés. A beavatkozást 20-30 év felett, illetve akár idősebb pácienseinknek is ajánljuk, egyéb fiatalító beavatkozásokkal is jól kombinálható.

 

Előkészületek

A szén-dioxid lézeres kezelés elvégzését minden esetben bőrgyógyászunkkal történő konzultáció előzi meg. A szakember tájékozódik a korábbiakban történt arckezelésekről, majd felméri a bőr állapotát, és megállapítja, ez a beavatkozás-e az Ön céljainak legmegfelelőbb eljárás. A kezeléssorozat általában 2-3 alkalomból áll, köztük 6-8 hetes pihenő időszakokkal. 

A kezelés menete

A frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés első lépéseként a szakember fertőtleníti a kezelendő bőrfelületet, majd érzésteleníti azt. Elvégzi a szükséges beállításokat a prémium minőségű SmaXel lézerberendezésen, hogy személyre szabottan, a bőr igényeinek legmegfelelőbb kezelési mélységet és kezelési hőzónát válasszon. A lézerfény elégeti, illetve elpárologtatja a magasabb víztartalmú bőrrétegeket, összehúzza a kötőszövetet, serkenti a bőr rugalmasságáért felelős kollagénrostok termelődését, ezzel segítve a bőr természetes regenerációját. Végül egy speciális készítménnyel megtörténik az utókezelés. A lézeres kezelés időtartama 45-90 perc. 

Milyen eredményeket várhat a szén-dioxidos lézeres kezeléstől?

A lézeres kezelés az egyik legkorszerűbb műtét nélküli módszer a bőrfiatalításra. Mivel serkenti a sejtek kicserélődését, regenerációját, hatása már a kezelés után 2 héttel tapasztalható. A végső eredmény 3 hónap után szembetűnő, mely tartósan, életkortól függően akár 1,5-2 évig tart. 

Gyógyulás, utókezelés

A frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés után 3-4 napig természetesen jelentkező bőrpírt, viszketést, esetleges ödémát érdemes jéggel kezelni. Nagyjából 7-10 nap után várható, szintén természetes bőrreakció, hogy a bőr szárazzá válik, és elkezd lehámlani azért, hogy kialakulhasson az új bőrréteg. A folyamat fájdalommentes, kezdetben a friss bőr rózsaszínű, majd fokozatosan halványodik. Nem javasolt sminkelni még a kezeléstől számított 2 hétig, illetve 4 hétig fontos tartózkodni a napozástól, a szolárium és a szauna használatától, a dohányzástól. A kezeléssorozat időtartama alatt egyéb kozmetikai eljárásra ne kerüljön sor, utána még 6 hónapig legalább 30 faktoros fényvédő krémmel óvja a kezelt bőrfelületet. Egy év után egyéni igény szerint egy fenntartó kezelés javasolt.

 

Kérjen online időpontot!