+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Felső törzsplasztika

A bőr kötőszöveti tartószerkezete fogyás vagy hízás hatására annyira meggyöngülhet, hogy a mell, a hát, a hónalj, a törzs tájékán a bőr megnyúlik, de az összképet makacs zsírpárnák is ronthatják. Az esztétikai hatás jelentősen javítható az úgynevezett felső törzsplasztikával. Ennek során plasztikai sebészünk eltávolítja a felesleges bőrt és zsírszövetet, majd a szövetek megfeszítésével éri el a testkontúr előnyös megváltozását. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. Mivel ez egy igen összetett beavatkozás, különösen fontos, hogy a sebészi szakvélemény az Ön egyedi adottságai alapján készüljön el.

 

Előkészületek

A felső törzsplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Plasztikai Intézetünkben minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

A felesleges zsír eltávolítása vákuumos zsírszívással történik, majd a plasztikai sebész a hát középső szakaszától feljebb, az úgynevezett melltartó vonalat követve ejt bemetszést, ami ezután kétoldalt, a hónalj mentén folytatódik, így távolítja el a bőr- és a további zsírfelesleget. Ezután következik a mell és a has felső bőrének korrekciója. Hölgyek esetében általában szükség van mellfelvarrásra is, majd implantátum behelyezésére. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A műtét végén behelyezi a váladék elvezetésére szolgáló drain csöveket, melyek a mellkasfalon 48 órán át, a hát felső részén 5 napon át maradnak bent. Az altatásban végzett beavatkozás 4-6 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A felső törzsplasztika után Ön két éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális fűzőt – melyet mi biztosítunk az Ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, hosszú sétát, és a lábak terpeszhelyzetét is. Két hét után fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.

A felső törzsplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés lehet.

 

Kérjen időpontot online!