+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Felkar plasztika

Nagymértékű fogyás következtében vagy az életkor előrehaladtával a felkar bőre megereszkedhet, és ezt a testtájékot még célzott tornagyakorlatokkal is nehézkes lefogyasztani, a feszesítéséhez pedig nagyobb izommennyiség felépítésére lenne szükség. A problémát plasztikai sebészünk zsírleszívás és bőrfeszesítés kombinációjával korrigálja. Az első konzultáció során részletesen tájékoztatja majd Önt a műtét menetéről és az esetleges kockázati tényezőkről, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

Előkészületek

A karplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. A Plasztikai Intézetünkben minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

Amennyiben a plasztikai sebész szükségesnek ítéli, a felszaporodott zsírt vákuumos eljárással távolítja el.. A bőr feszesítéséhez a karok belső oldalán ejt hosszanti bemetszést, hogy a felesleges bőr eltávolításával érjen el feszesebb hatást. Mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. Az altatásban végzett beavatkozás 1-1,5 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A karplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így ezt követően nyugodtan zuhanyozhat. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet. Két hét után fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt.
Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.
A változás már közvetlenül a műtét után is szembetűnő lesz, de a következő hat hónap során a kar kontúrjai még tovább formálódnak. A karplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés lehet. 

 

Kérjen időpontot online!