+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Easy TCA hámlasztás

Mikor indokolt az Easy TCA hámlasztás?

Ezt a kezelést azoknak ajánljuk, akik az arc fiatalítását műtéti beavatkozás nélkül, természetes módszerrel szeretnék elérni, az eljárás ugyanis kiválóan alkalmazható bőrfeszesítésre, az apróbb ráncok csökkentésére. Emellett, mivel a kémiai hámlasztás során a bőr külső, károsodott rétege eltávolításra kerül, elsimulnak a felületi egyenetlenségek, az aknés hegek, illetve a káros UV-sugárzás okozta nyomok is hatékonyan kezelhetőek. Az egyenetlen, pattanásos bőr egységesebbé, egészségesebbé válik, összehúzódnak a tágabb pórusok. A hámlasztás mindezen felül alkalmazható szőrbenövések eltüntetésére is, a kezelést férfiak is igénybe vehetik. A bőr újjászületik: megszűnik az esetleges felületi egyenetlensége, ép, sima bőrfelület váltja fel az eltávolított, károsodott bőrfelszínt. A hámlasztással kezelhető az arc, nyak, dekoltázs, hát, kar, kézfej és comb bőrfelülete igény szerint. 

Előkészületek

Mint bármilyen beavatkozást, a kémiai hámlasztást is állapotfelméréssel egybekötött konzultáció előz meg szakorvosunkkal. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a szakember felmérje a bőr aktuális állapotát, hogy ez alapján, illetve az Ön igényei, elvárásai, a kezelni kívánt bőrfelület szerint személyre szabott javaslatot tegyen arra, melyik kezelés a legideálisabb az Ön számára, majd kezelési tervet készítsen. Mindenképpen tájékoztassa szakorvosunkat a korábban esetlegesen igénybe vett bármilyen, bőrt érintő beavatkozásról, mert ez befolyásolhatja a kiválasztott kezelés típusát. Egyes esetekben már a kezeléssorozat megkezdése előtt szükség lehet bizonyos bőrápoló krémek használatára.

A beavatkozás menete

Ennél a hámlasztásnál nem szükséges érzéstelenítés, mert a kezelés nem fájdalmas, legfeljebb enyhe bizsergő, égő érzést tapasztalhat közben. A szakember triklorecetsavat (az általa meghatározott töménységben) alkalmaz. Ezzel távolítja el az elhalt hámsejteket mind a bőrfelszínről, mint a mélyebb kötőszöveti rétegekből annak érdekében, hogy a kezelést követően elősegítse a bőr rugalmasságáért felelős kollagénrostok képződését.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Az Easy TCA hámlasztás hatására a bőr ragyogóbbá, üdébbé, feszesebbé, hidratáltabbá válik, visszanyeri rugalmasságát, látványosan csökkennek az apróbb ráncok. Kisimulnak a felszíni egyenetlenségek, halványulnak a bőrhibák, a pigment- és napfoltok. A hámlasztás hatása egyéni adottságoktól függően 6-18 hónapig tart, ám a kívánt eredmény eléréséhez fontos megismételni a kezelést. Egy kezeléssorozat általában 4 alkalomból áll, melyet hetente végzünk.

Gyógyulás, utókezelés

Mivel nem műtéti eljárásról van szó, felépülési idő nincs. A beavatkozást követően azonban bizonyos bőrápoló, regeneráló készítmények használata elengedhetetlen a kívánt eredmény eléréséhez és fenntartásához. A kezelés utáni néhány (3-5) napban a bőr felső rétege hámlani kezd, ez természetes folyamat, mindemellett fontos, hogy az első nap reggelén bő vizes leöblítés után a szakorvos által ajánlott fényvédő és bőrápoló krémeket felvigyük a kezelt bőrfelületre, és minden nap használjuk azokat egészen a következő kezelésig. Ezen felül a hámlasztást követő 6 hétben óvakodjuk az erős napsugárzástól és a szolárium használatától. Az első 4 alkalom után 6 hét szünetet kell tartani, mielőtt a kezeléssorozatot (igény szerint) megismételjük. Így összesen 3 kezeléssorozat – azaz 12 alkalom – végezhető el egyhuzamban a megadott regenerálódási időszak betartásával.