+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Bőrgyógyászati szűrés

Egészségmegőrző bőrgyógyászati szűréseink célja a bőrelváltozások, rákos elváltozást megelőző állapotok, bőrdaganatok kiszűrése, hiszen ezek időbeni felismerése és szakszerű eltávolítása lehetőséget biztosít a teljes gyógyulásra.

A bőrgyógyászati szűrővizsgálatot éves gyakorisággal ajánljuk. Ennek során bőrgyógyász az egész testfelszín bőrét megvizsgálja, beleértve a hajas fejbőrt is. A bőrgyógyászati szűrés előírt gyakorisága függ attól is, hogy a páciens a veszélyeztetett csoportba tartozik-e, nekik fél évenként érdemes felkeresni szakorvosunkat.  Ide sorolhatóak a szőke, kékszemű, világos bőrű személyek, továbbá azok, akiknek sok, egyenetlen színű és alakú anyajegyük van, illetve azok is, akiknek a vérrokonságában előfordult már melanómás megbetegedés (festéksejtes bőrrák).  A rendszeres napozók, vagy szoláriumba járók számára is javasolt a gyakoribb átvizsgálás.

Az ellenőrzés teljesen fájdalommentes, szakemberünk egy speciális eszközt, dermatoszkópot helyez az elváltozások felszínére, mellyel a bőr szerkezete, a pigment és egyéb eltérések jól megfigyelhetők.

A Dr. Rose Magánkórház ajánlásai a bőrgyógyászati szűrés vonatkozásában

A Dr. Rose Magánkórház rendelőjének bőrgyógyászai azt tanácsolják, hogy már a serdülőkorban lévő gyermekek esetében is végeztessük el a szűrővizsgálatot, mivel ez az a kor, amikor az anyajegyek szaporodni kezdenek a bőrön.

Bőrgyógyászunk az anyajegyek méretéből, számából, szerkezetéből, napfénykárosodás mértékéből és napozási szokások függvényében azt is megállapítja, hogy a későbbiekben milyen gyakran javasolt a bőr és anyajegyek vizsgálata - ez jelenthet félévenkénti, de akár három évenkénti szűrést is.

 

Kérjen időpontot online bőrgyógyászati szűrés elvégzésére!