+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Csecsemős nővér tanácsadás

Az első gyermekes kismamák a szülést követő időszakban gyakran érezhetik magukat tanácstalannak a baba ellátásával kapcsolatban, ezért a csecsemős nővér elméleti és gyakorlati tanácsokkal segíti az anya és gyermeke összeszokását.

A csecsemős nővérnek célszerű már egy, a szülést megelőző konzultáció során megismernie a kismamát, hogy tanácsokat adhasson a babakelengye összeállítására vonatkozóan. Ez alaklommal elmondhatja, hogy évszaktól és időjárástól függően milyen ruhákra lesz szüksége a picinek, milyen kiegészítőket, eszközöket érdemes megvenni, melyek segítségével a kismama könnyebben látja majd el gyermekét, vagy éppen melyek azok a tárgyak, amelyeket felesleges megvásárolni. Szülésfelkészítő foglalkozásunk csecsemős nővér konzultációt is tartalmaz, ahol nemcsak a babakelengyét, hanem az anyuka számára szükséges kórházi csomagot is összeállítjuk.

Csecsemős nővér tanácsadás részleteiben

A baba ellátására, pelenkázására, fürdetésére is fel lehet készülni. Az első gyermekes pároknak nagy segítséget jelenthet, ha élethű szimulátor babákon kipróbálhatják milyen egy csecsemőt kézbe venni, megmosdatni vagy tisztába rakni. A gyakorlati tanácsadáson a csecsemős nővér praktikus ötletekkel is szolgál, amik jól jönnek majd az éles szituációkban. A gyakorlati felkészítésre érdemes az apukának is eljönnie, hiszen a gyermek ellátásában majd neki is bőven jut feladat. A gyakorlati csecsemőellátással kapcsolatos konzultáció a Dr. Rose szülésfelkészítő részeként vagy külön is igénybe vehető. 

Szülészetünkön a csecsemős nővér feladatai a fent említettekkel nem érnek véget, hiszen a baba megszületése után a nővérke otthonában keresi fel a kismamát, hogy segítsen neki az ápolási-gondozási praktikák elsajátításában. Fontosnak tarjuk, hogy otthoni körülmények között tanulják meg a szülők a szakszerű fürdetést, altatást, bőrápolást, illetve a helyes szoptatási technikákat. 

Csecsemős nővéreink empátiával és türelemmel fordulnak minden kismama felé, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az anyuka minél hamarabb beletanuljon az új szerepkörbe.
 

Kérjen időpontot online!