+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Combplasztika

A comb bőre a korral megereszkedik, de hasonló problémát okozhat a fogyás is. A combplasztika során plasztikai sebészünk eltávolítja a felesleges zsírszövetet, és a megnyúlt bőr egy részét, így ér el újra feszes hatást a testrészen. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

 

Előkészületek

A combplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Minden vizsgálatot egy helyen végzünk el, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

A műtét menete

A felesleges zsírt vákuumos zsírleszívással távolítja el plasztikai sebészünk, a bőr feszesítéséhez pedig a szeméremdomb oldala mellett, a bikini-vonalban és a combhajlatban ejt bemetszéseket, így a későbbiekben a hegek rejtve maradhatnak. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségektől. Az altatásban végzett beavatkozás 1,5-2 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

A combplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális szorító ruhát – melyet mi biztosítunk az Ön számára – hat héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, hosszú sétát, és a lábak terpeszhelyzetét is. Két hét után fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap múlva, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.

A combplasztika beavatkozás után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés lehet.

 

Kérjen időpontot online!