+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászaink a bőr, a köröm és a haj, valamint a látható nyálkahártyák bizonyos elváltozásaival, betegségeivel és kezelésével foglalkoznak.

A bőr- és nyálkahártya elváltozásokat okozhatják a bőr saját, izolált betegségei (különféle kórokozók, allergiás gyulladások, stb.), de gyakran az elváltozások más szervek megbetegedéseivel együtt járnak. Akár súlyos belgyógyászati betegségre, - például rosszindulatú daganatra - is utalhatnak egyes bőrtünetek vagy nyálkahártyatünetek. 

Bőrgyógyászat a gyakorlatban

Olyan gyakori bőrgyógyászati megbetegedések kezelése mellet, mint például akne, szemölcs, gombás betegségek, pattanásos bőr, pikkelysömör (psoriasis), ekcéma, gyulladásos bőrbetegségek, pigment zavarok, rosacea, nemi betegségek (STD), nagy hangsúlyt helyezünk az egészségmegőrző szűrésekre és esztétikai kezelésekre is (hegkezelés, életkorral járó bőrelváltozások).

A különböző bőrkinövések, bőrdaganatok (főleg a pigmentált bőrdaganatok) szakorvosi vizsgálata kiemelten fontos, mivel ezek hátterében rosszindulatú daganat is állhat (pl. melanoma malignum). Leggyakrabban ezek csak jóindulatú elváltozások (fibrómák, anyajegyek), melyeket főképp az állandó irritáció vagy esztétikai okok miatt távolítunk el.

Annak érdekében, hogy az eltávolítások után csak minimális heg maradjon, a beavatkozásokat nagy tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészeink végzik. Ebben a kérdésben a Magyar Bőrgyógyászati Társaság elveit valljuk, miszerint az egyetlen, szakmailag elfogadható módszer a műtéti kimetszés; a lézeres, rádiófrekvenciás, fagyasztásos, kiégetéses eljárások kerülendők, mivel több veszélyfaktorral járnak. Az eltávolított bőrelváltozást minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük, hogy kizárjuk az esetleges daganatos elváltozások jelenlétét.

 

Kérjen időpontot online!