+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Belkyra injekciós tokakezelés

Mikor indokolt a Belkyra injekciós tokakezelés?

Előfordulhat, hogy a leghatékonyabb fogyókúrák, illetve egészséges étrend mellett is makacs zsírlerakódás alakul ki az áll alatti területen, ennek oka, hogy a toka megjelenése leginkább genetikai tényezőktől függ. Azok számára is van megoldás azonban az áll területén lerakódott zsír gyors eltüntetésére, akik nem szívesen vesznek igénybe ehhez műtéti eljárást. A Belkyra tokakezelés ugyanis injekcióval a bőrbe juttatott zsírbontó hatóanyagainak segítségével fejti ki hatását.

Előkészületek

A kezelés előtt állapotfelmérésre van szükség, melyet a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze végez. A konzultáció alkalmával szakorvosunk, felmérve az áll alatti szövetek állapotát és meghallgatva az Ön céljait, igényeit, elvárásait, személyre szabott szakvéleményt készít, illetve tájékoztat a kezeléssorozat pontos menetéről. Szükség esetén, például ha úgy látja, a toka nagymértékben megereszkedett, egyéb, vagy kiegészítő kezeléseket is javasolhat Önnek.  Fontos, hogy mindenképpen tájékoztassa szakorvosunkat az előzetesen már elvégzett plasztikai sebészeti és nem sebészeti eljárásokról, illetve esetlegesen fennálló veseproblémáról.

A beavatkozás menete

Ugyan nem műtéti eljárásról van szó, szükség van a kezelt terület szakszerű elérzéstelenítésére. A plasztikai sebész ezután az elbontandó zsír mennyisége és egyéni anatómiai adottságai alapján megállapítja az ideális hatóanyag-mennyiséget, majd megtervezi, mely pontokon történjen az injekciózás. Ezután nagyjából 15-20 perc alatt beinjektálja a dezoxikólsav hatóanyagot a bőrbe, így összesen nagyjából 40 perc alatt elvégzi a teljes beavatkozást. Az eljárás fájdalommal nem jár, ám a beinjektált anyag okozhat átmeneti csípő érzést. A toka zsírbontása mindig kezeléssorozatban történik, egyéni adottságoktól függően általában 2-4, legfeljebb 6 alkalom szükséges a kívánt hatás eléréséhez. A kezelések között minimum 4 hét regenerációs idő szükséges.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A Belkyra injekciós tokakezelés egy FDA engedéllyel rendelkező szabadalom, a felhasznált hatóanyag eredményessége klinikai vizsgálatok alapján bizonyított. Az alkalmazott dezoxikólsav biztonságos anyag, hiszen, a szervezetben természetesen is előforduló molekula, funkciója a bevitt zsírok megemésztésének támogatása. A kezelésnek köszönhetően a toka területéről hasonlóképpen lebontja a zsírsejteket, melyek aztán a nyirokrendszeren keresztül távoznak a szervezetből. A hatás azért is hosszú távú, mert az eljárás során nem a zsírmennyiség csökkentése történik, hanem a felesleges zsírsejtek teljes elpusztítása. A kezelés következtében steril gyulladás alakul ki a toka területén, melynek köszönhetően letapad a megereszkedett bőr, így nem lóg az eljárást követően. Emellett beindul a bőr rugalmasságáért felelős kollagénrostok fokozott termelődése, így növelve a bőr feszességét és rugalmasságát. Ezt a hatást már az első kezelés után tapasztalhatja, azonban a legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk legalább két kezelés igénybevételét. A kezeléssorozat befejeztével nagyjából 4-6 héten belül eltűnik a zavaró zsírréteg az áll alatti területről, ezáltal fiatalosabbá válik az arcszerkezet.

Gyógyulás, utókezelés

Mivel a Belkyra tokakezelés nem műtéti eljárás, nincsenek műtéti hegek, és arra sincsen szükség, hogy a beavatkozás után a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézetünkben maradjon, nyugodtan távozhat otthonába. Mindemellett a kezelés járhat átmenetei, néhány napig tartó mellékhatásokkal: jelentkezhet bőrpirosodás, -feszülés, -viszketés, ödéma, véraláfutás, hányinger, fejfájás, nyelési nehézségek. Esetleges panaszait feltétlenül jelezze plasztikai sebészünknek. A kezeléssorozat ideje alatt ellenjavallt bármilyen egyéb kozmetikai, plasztikai beavatkozás igénybevétele.