+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Arcfiatalítás szálbehúzással

Mikor indokolt a szálbehúzással történő arcfiatalítás?

Ezt az eljárást azoknak ajánljuk, akik a bőr öregedésének jeleit, illetve a stressz, a napsugárzás és a környezetszennyezés nyomait műtéti beavatkozás nélkül szeretnék eltüntetni az arc, a nyak és a dekoltázs, illetve a karok, a kézfej vagy a has területéről. Az FTC szálbehúzással, tehát úgynevezett biolifting fonalak alkalmazásával azonnal lehetséges megemelni a megereszkedett, kissé petyhüdté vált bőrt. Az eljárás technikái között egyaránt megtalálhatóak a nyugati thread lift és a keleti akupunktúrás, izomfájdalom-csökkentő szálbeültető beavatkozások elemei is. Előnye, hogy nem csak a bőrt, hanem a szöveteket is megemeli, tartós megoldást nyújtva a 35 év feletti öregedési jelek csökkentésére.

Előkészületek        

Mint bármilyen beavatkozást, a szálbehúzásos bőrfiatalítást is állapotfelméréssel egybekötött konzultáció előz meg plasztikai sebészünkkel. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a szakorvos felmérje a bőr aktuális állapotát, hogy ez alapján, illetve az Ön igényei, elvárásai szerint személyre szabott javaslatot tegyen arra, melyik kezelés, esetlegesen kezeléskombináció a legideálisabb az Ön számára. A szálbehúzásos arcfiatalítás ugyanis arra is alkalmas, hogy egyéb esztétikai plasztikai és kozmetológiai eljárással ötvözzük, mint a B.TOX ránctalanítás, ráncfeltöltés, dermaroller kezelés vagy a kémiai hámlasztás. Ezután az orvos kezelési tervet készít: dönt a beavatkozás menetéről, a szálak típusáról és azok elhelyezkedéséről. A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben további vizsgálatokra nincs szükség, ám ajánljuk bizonyos életmódbeli-változások beiktatását az kezelés eredményének fokozása érdekében. Javasoljuk, hogy ne dohányozzon, ezzel elősegítve a bőrregenerációs folyamatokat. A beavatkozás előtt fogyasszon könnyű ételeket, ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, illetve tanácsoljuk bizonyos vitaminok, ásványi anyagok pótlását (C-vitamin, szelén és cink), ezzel is segítve a szervezet felkészülését a gyógyulásra. Az arcfiatalítás előtt két héttel továbbá ellenjavallt az aszpirin, illetve a ginkgo biloba- és egyéb gyógynövény hatóanyagú természetgyógyászati készítmények szedése.

A beavatkozás menete

A nagyjából 60 perces eljárást helyi érzéstelenítésben végezzük. Az érintett bőrfelület szakszerű megtisztítása és az érzéstelenítés után a plasztikai sebész több irányból teljesen bio-kompatibilis, tehát biológiailag felszívódó steril fonalakat helyez számos helyre a bőralja rétegeibe vékony injekciós tűk segítségével. Ezek egyrészt megemelik a szöveteket, másrészt serkentenek bizonyos regenerációs folyamatokat, ezáltal fokozzák a bőr feszességéért is felelős kollagénrostok termelődését. Olyan hatékonyan stimulálják a sebgyógyulási folyamatokat, hogy a bőrszövet nemcsak összehúzódik, hanem emellett új, saját kollagénkötegek jönnek létre. Az erős feszesítő hatás mellett a bioszálak fél éven át, egészen felszívódásukig mechanikusan is megtámasztják a bőrt, élénkítik az anyagcserét és a nyirokkeringést.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A szálbehúzásos arcfiatalítás előnye, hogy már a beavatkozás után tapasztalhatja a kezelés hatását: a bőrtónus javulását, a bőr feszességének, rugalmasságának fokozódását. Néhány hónap múlva pedig a kezelés eredménye eléri maximumát, hiszen ilyenkorra képződnek új kollagénkötegek a bőrben: az arcbőr fiatalosabb megjelenésű lesz, az arckontúrok határozottabbá válnak. Ez a hatás egyéni adottságok függvényében akár 2 évig is látható, de az eljárás 2-4 alkalommal megismételhető.

Gyógyulás, utókezelés

A kezelés után csupán rövid időre kell bent maradnia a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézetben megfigyelés céljából. Néhány óra után otthonába távozhat, vagy nyugodtan végezheti szokásos teendőit. Fontos azonban, hogy az első héten még kerülje a megerőltető fizikai munkát. Ezalatt az időszak alatt még előfordulhat bőrpír, duzzanat,  enyhe bevérzés, de ezek néhány nap múlva elmúlnak, megelőzésképpen javasoljuk a kezelt bőrfelület hűtését és megfelelő hidratálását. Tapasztalhat még húzó hatást, érezheti a szálakat, ám ezek az érzetek rövid időn belül elmúlnak. Allergiás reakcióra vagy későbbi szövődményekre nem kell számítania. A kezelés után 2-3 héttel már nyugodtan végezhet könnyed testmozgást is, a napozástól, szolárium-használattól, illetve szaunázástól azonban még óvakodjon. A szálbehúzásos arcfiatalítást követően nagyon csekély bármely komplikáció előfordulásának esélye, nagyon ritka esetben azonban felléphet fertőzés, kialakulhat véraláfutás, ödéma vagy vérömleny, esetleg depresszió és szisztémás problémák. Bármilyen komplikáció, szövődmény megelőzése, illetve a lehető leggyorsabb regenerálódás érdekében a kezelés utáni 1. és 6. héten szakorvosunk kontrollvizsgálatra várja vissza Önt.