+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Arcfiatalítás dermafixszel (kollagén indukciós terápia)

Mikor indokolt a dermafixszel történő arcfiatalítás?

A kezelést azoknak ajánljuk, akik műtét nélküli beavatkozással szeretnék az arc, illetve a dekoltázs bőrét látványosan feszesebbé tenni. Az idő előre haladtával természetes jelenség, hogy csökken a zsírtermelő mirigyek aktivitása, illetve a bőr feszességéért felelős hialuronsav- és kollagéntermelés is, ez az oka a ráncok kialakulásának. Emellett a káros UV-sugárzás, a mindennapos stressz és a környezetszennyezés hatásai is nyomot hagynak a bőrön, ezért is lehet fontos igény egy gyors, non-invazív eljárással újra üdévé varázsolni a megereszkedett bőrfelületeket, akár évekkel kitolva a plasztikai beavatkozás szükségességét.   

Előkészületek        

A kezelés előtt állapotfelmérésre van szükség, melyet a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet bőrgyógyásza végez. A konzultáció alkalmával szakorvosunk az Ön igényei alapján ad személyre szabott szakvéleményt, hiszen tájékoztatva a lehetséges beavatkozásokról, együtt döntenek a bőrének és céljainak legmegfelelőbb bőrfiatalító módszer mellett. A Dermafix eljárás során a kezelést végző szakember apró tűszúrások segítségével indítja be a kollagén-, illetve elasztintermelést a bőrben, az alkalmazott eszközön azonban állítható a tű hossza, így az Ön bőre igényeinek megfelelően változtatható a kezelés mélysége. Fontos, hogy amennyiben részt vett már bármilyen arcfiatalító, feszesítő beavatkozáson, jelezze azt kezelőorvosunknak, mivel ez az információ befolyásolhatja a személyre szabott kezelési tervet.

A beavatkozás menete

Az eljárás alkalmazható az arc, nyak és dekoltázs területén, illetve striák kezelésére egyéb bőrfelületeken is. A bőrgyógyász a kezelni kívánt terület szakszerű fertőtlenítésével kezdi a beavatkozást, mely összesen 30-60 percet vesz igénybe. Ezután speciális érzéstelenítő krém biztosítja a kezelés fájdalommentességét, hiszen a bőrfeszesítés során a szakorvos apró tűszúrásokat ejt a bőrön különböző mélységekben (hegek esetén mélyebbeket, a szem környékén pedig kisebb tűhossznyiakat), hogy később a sebgyógyulási folyamatok serkentsék a bőr természetes feszesítő anyagainak termelődését. A használt tű vékony, gyémántcsiszolású, a bőr felszíni rétegét csak minimálisan károsítja, nem szaggatja fel azt. Az eljárás befejezéseként a bőr megnyugtatására növényi őssejteket és polipeptideket tartalmazó arcmaszkot, illetve fényvédő krémet visz fel a szakember a kezelt bőrfelületre. Az eljárást 3-4 hét múlva ajánlott megismételni.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Amennyiben 3-4 hetente, összesen 4 kezelés történik, a ráncok kisimulnak, az arc vonalai finomabbá válnak, a pórusok összehúzódnak és halványodnak a hegek is. Számottevő fiatalító hatás az első kezelést követő második hónap után látható, mivel ennyi időre van szüksége a bőrnek a kollagén- és elasztintermelés beindításához. Ezzel együtt már a kezelés után észrevehető a bőrfeszesítő hatás.

Gyógyulás, utókezelés

Mivel nem műtéti eljárásról van szó, nincs felépülés idő sem, akár másnaptól folytathatja szokásos teendőit. Csupán enyhe bőrpír jelentkezhet az első napokban, amennyiben ezt nem tapasztalja, szakorvosaink évszaktól függetlenül akkor is javasolják, hogy két hétig használjon minden nap minimum 30 faktoros napvédő készítményt.