+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Anyajegyek bőrelváltozások

A különböző pigmentáltságú elváltozások lehetnek festékes anyajegyek,szemölcsök, fibrómák melyek általában kiemelkednek a bőr szintjéből. Bár ezek javarészt jóindulatú elváltozások, mégis esztétikai szempontból zavaróak lehetnek. Érdemes levetetni ezeket a bőrelváltozásokat, hogy a későbbiekben ne okozzanak nagyobb panaszt.

Előkészületek

Az eltávolítást megelőzően bőrgyógyászunkkal és plasztikai sebészünkkel konzultálva megbeszélik a beavatkozás menetét, annak eredményét. Nincs szükség nagy előkészületre, rutin beavatkozásról beszélünk.

A beavatkozás menete

Az anyajegyek eltávolítása sebészi úton, szikével történő kimetszés. Ez a módszer a Magyar Bőrgyógyászati Társaság által is ajánlott módszer mely lehetőséget ad a biztonságos eltávolításra, és engedi a megbízható szövettani lelet elkészítését. Lézerrel, égetéssel vagy fagyasztással anyajegyet eltávolítani tilos, mert ezek a fenti két elvárásnak nem tesznek eleget. A szemölcsöknél minden esetben egyénileg mérlegelendő, hogy milyen módon történik az eltávolítás, erről az első vizsgálat alkalmával sebészünk tájékoztatja. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük, melynek átlagos időtartama 20 perc.   

Gyógyulás, utókezelés

A beavatkozást követően, az anyajegyet vagy szemölcsöt pár napig fedni kell, amennyiben jól látható helyen van. Több hétig pedig a naptól és az izzadástól is óvni kell. A beavatkozást követően a hetedik napon kontrollvizsgálaton kell részt vennie. Két hétig kerülje a napozást és az izzadással járó tevékenységeket. 

  

Kérjen időpontot online!