+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Alsó törzsplasztika

Többféle oka is lehet annak, ha a has, a hát és a szeméremdomb környékén megereszkedik a bőr: az előzmény lehet a terhesség, hasi műtét, fogyás vagy hízás. Az alsó törzsplasztika a felesleges bőr és zsírszövet eltávolításával, a szövetek megfeszítésével ér el látványos eredményt ezekben az esetekben. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a törzsplasztika műtét mellett dönt.

 

Előkészületek

Az alsó törzsplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Kórházunkban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

Az alsó törzsplasztika műtét menete

Az altatásban végzett alsó törzsplasztika során sebészünk a műtéti bemetszést a törzsre merőlegesen, nagyjából a csípő vonalában ejti meg. Ezután kimetszi a felesleges bőrt és zsírszövetet, egyesíti a megnyúlt, szétvált hasizmokat, a köldököt eredeti anatómiai helyzetében rögzíti. Végül behelyezi a váladék elvezetésére szolgáló drain csöveket, melyek a hasfalban 48 órán át, a fenék felső részén 5 napon át maradnak bent. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségektől. A teljes beavatkozás 4-6 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, utókezelés

Az alsó törzsplasztika után Ön két éjszakát tölt majd el kórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális fűzőt – melyet mi biztosítunk az Ön számára – négy héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrolvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.

A beavatkozás után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés lehet.

 

Kérjen időpontot online!