+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Ajakfeltöltés

A telt ajak különösen nőies megjelenést kölcsönöz tulajdonosának, hiszen érzékiséget sugall. Az ajakfeltöltés módszere lehetőséget biztosít, hogy a kor előrehaladtával egyre inkább tónusvesztett ajkakon korrekciót végezhessünk, de megoldás azok számára is, akik fiatalságuk dacára tartják túl keskenynek szájvonalukat. A feltöltéssel emellett eltüntethetők a száj körüli apró ráncok, korrigálható az aszimmetria. Napjainkban azonban sajnos gyakran látunk olyan feltöltéssel kezelt ajkakat, melyek teljesen természetellenesen hatnak. Fontos tudni, hogy a plasztikai sebész jártasságán múlik, milyen technikával juttatja be az anyagot a kezelendő területre, megfelelő alapossággal ugyanis elkerülhetőek a túlzások, garantálható a természetesnek látszó, harmonikus végeredmény. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, kiválasztva a korrekció típusát, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha Ön a szépészeti beavatkozás mellett dönt.

Előkészületek

Az ajakfeltöltés – a plasztikai sebészeti konzultáción túl – nem igényel további előkészületeket.

Az ajakfeltöltés menete

Első lépésként plasztikai sebészünk spray-vel érzésteleníti a kívánt területet. Ezután vezeti be a vékony tűt az ajakpír és a bőr határán a bőr alá, 2-3 mm mélyen, majd a tűt lassan, fokozatosan visszahúzva több pontra is eljuttatja a töltőanyagot. A műveletet több pontot megismétli, összességében 20-30 percig tart a beavatkozás. Plasztikai Intézetünkben az ajkak korrekciójához kizárólag felszívódó típusú töltőanyagot használunk, mivel a nem felszívódó anyagok használata nem elég biztonságos, túl sok szövődménnyel járhat. A kórházunkban alkalmazott amerikai készítmény – Juvederm ultra - hyaluronsav alapú termék, melynek hatástartama 8-12 hónap. A folyamatos eredményhez az ajakfeltöltést ezért bizonyos időközönként szükséges megismételni.

Gyógyulás, utókezelés

Ajkai a feltöltést követő pár napban enyhén duzzadtak lehetnek, körülöttük bőrpír jelentkezhet. Sminket az első két napban nem használhat, néhány napon át kerülje a rágógumizást, és ebben az időszakban nem tanácsos sem fogászati beavatkozást végeztetnie, sem az ajkait masszíroznia. A szoláriumozás és a sminktetoválás egy hónapon át ellenjavallt. Az esetleges szövődmények esélye igen kicsi, de egyes esetekben előfordulhat aszimmetria, hosszantartó duzzanat, bevérzés, illetve átmenetileg megváltozhat az ajkak érzékenysége.

 

Kérjen időpontot online!