+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Újévi fogadalmak

Az ünnepi időszakot követően sokan észleljük, hogy a mérleg ismét nem azt mutatja, amit látni szeretnénk. Ahhoz, hogy elvárásainknak megfelelő legyen mindenképpen szükséges, hogy egy kicsit megértsük anyagcserénket, valamint azt, hogy szervezetünknek milyen „igényei” vannak.

A táplálkozási szokások, a mozgás és az önmagunkra figyelés fontos elemei a sikeres testsúlykontrollnak. A táplálkozási szokások újratanulása, a „kalóriaégetés” szabályainak elsajátítása fontos tényező, a drasztikus fogyókúrás protokollok helyett egy, a rendszeres (naponta többször kis mennyiségű) és válogatott összetevőjű étkezésen alapuló étkezési reform adhat tartós sikert. A drasztikus fogyókúrák fizikai és pszichés gyengeséget, rossz „beidegződéseket” okozhatnak. A magas fehérjetartalmú diéták általában rövidtávú hatásokat érnek el, a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez szénhidrátokra is szükség van. A mozgás nagyon fontos tényező, ahogy a régi perzsák is mondták: „legjobb a séta”, naponta egy óra tempós séta (vagy ennek megfelelő egyéb mozgás) az a mozgásmennyiség, amely nélkülözhetetlen egy sikeres testsúlycsökkentéshez, ezenkívül hetente 2-3 alkalommal úgynevezett „kardiotraining” végzése is javasolt - nyilatkozta Dr. Lelbach Ádám, Intézetünk vezető belgyógyásza.

Tudta? 

Az életkorral az emberi anyagcsere lassul, a test zsírtartalma növekszik, nőknél a menopauza okozta hormonális változások is a testsúlygyarapodás irányába mutatnak, ezért számukra különösen fontos a tudatos étkezés és a rendszeres mozgás. Intézetünk dietetikai és fizioterápiás munkacsoportja készséggel áll mindenki rendelkezésére, hogy egyéni tervet kidolgozva segítse gyakori újévi fogadalmaink egyikének megvalósulását. Boldog, sikeres és egészséges Új Esztendőt kívánunk Intézetünk munkatársai nevében minden kedves olvasónknak!

Gratulálunk! 

Intézetünk vezető belgyógyászának Dr. Lelbach Ádámnak címzetes egyetemi docensi címet adományoztak a Pécsi Tudományegyetemen. Az okmány átadására Magyarország legrégebben, 1367-ben alapított egyetemének Ünnepi Szenátusi Ülésén került sor 2015 november 20-án, a hivatalos dokumentumot Prof. Dr. Bódis József rektor nyújtotta át. Lelbach doktor kinevezését az Egyetemi szabályzat szerint a felterjesztést, az Igazgatósági Értekezleti jóváhagyást és az Orvostudományi Kar Kari Tanácsának szavazását követően az Egyetem Szenátusa júniusi ülésén tárgyalta és titkos szavazással 30 igen 1 tartózkodás mellett egyhangúlag fogadta el. 

A Dr. Rose Magánkórház minden munkatársa nevében szeretettel gratulálunk Lelbach docens úrnak az egyetemi elismeréshez és kívánunk jó egészséget és sok sikert további munkájához!